مقایسه اوپنسی (Opensea) و رریبل (Rarible)
این مقاله در مورد مقایسه بین Opensea و Rarible است که باید به شما در درک تفاوت بین این دو کمک کند. ظهور توکنهای غیرقابل تعویض (NFT) قطعاً به سازندگان آزادی بیشتری برای ایجاد، انتقال و کسب درآمد از آثارشان داده است. ایده پشت NFTها بر توانایی ایجاد، تجارت و داشتن یک دارایی دیجیتال قابل شناسایی و تغییرناپذیر متمرکز است. جای تعجب نیست که بازارهای NFT که ابزارهای لازم برای این کار را فراهم می کنند (یعنی ایجاد و تجارت NFT) برای موفقیت جنبش توکن های غیرقابل مثلی بسیار مهم هستند.
شایان ذکر است که این بازارها را می توان بر اساس باز بودن پلتفرم آنها دسته بندی کرد. از یک طرف، ما پلتفرم هایی داریم که به طور انتخابی به هنرمندان از پیش تأیید شده اجازه می دهد NFT ها را فهرست یا ضرب کنند. از سوی دیگر، گزینه های محبوب تری با سیاست فروش و توسعه NFT راحت تر و فراگیرتر وجود دارد. به عبارت دیگر، این بازارها تقریباً به هر کسی اجازه میدهند NFTها را در بازارهای خود فهرست کنند.
معرفی توکنهای غیرقابل تعویض (NFT) به سازندگان کنترل بیشتری بر نمایش و فروش آثارشان داد. ایده پشت NFT ها این است که افراد می توانند دارایی های دیجیتال قابل شناسایی را بدون ارتباط با متولیان سنتی صنعت هنر ایجاد، تجارت یا نگهداری کنند. بنابراین، ضروری است که این پلتفرم ها بستری باز برای تراکنش های موفق NFT فراهم کنند.
اگر میخواهید NFT بخرید یا بفروشید، بازارهایی مانند OpenSea و Rarible مکانهای خوبی برای شروع هستند. با این حال، هر کدام دارای ویژگی های منحصر به فردی هستند که تعیین می کنند کدام پلتفرم برای نیازهای شما مناسب تر است. این مقاله Openea و Rarible را با هم مقایسه میکند، آنچه را که این بازارها ارائه میدهند بررسی میکند و به شما کمک میکند بهترین بازار را برای خود پیدا کنید.
بررسی OpenSea
بررسی اوپن سی
OpenSea یک صرافی غیرمتمرکز مستقر در نیویورک (DEX) است که به کاربران امکان خرید و فروش توکن های غیرقابل تعویض را می دهد. این یکی از محبوب ترین بازارهای NFT است و در سال 2020 این پلتفرم دارایی های دیجیتالی به ارزش 21 میلیون دلار را فروخت.
OpenSea از ایده های الکس آتاالله (Alex Atallah) و دوین فینزر (Devin Finzer) متولد شد. پس از ایجاد پلتفرم CryptoKitties (کریپتوکینز) در سال 2017، بنیانگذاران بازار جدیدی برای هنر دیجیتال ایجاد کردند. آنها پروژه OpenSea ایجاد کردند.
OpenSea علاوه بر اینکه اولین بازار NFT است، بیشترین تعداد کاربران کریپتو را نیز دارد. این پلتفرم از پروتکل Wyvern استفاده میکند و به اعضا اجازه میدهد تا NFT و سایر داراییهای دیجیتال را بدون زحمت معامله کنند.
کاربران OpenSea میتوانند بیش از 34 میلیون دارایی دیجیتال را در دستههای مختلف از جمله ویدئو، گرافیک، موسیقی و هنر مرور کنند. آنها همچنین می توانند انواع هنرهای رمزنگاری و کلکسیونی مانند کریپتوپانک ها، Decentraland و Axis Infinity را دسته بندی کنند.
در ابتدا، OpenSea تنها توسط بلاک چین اتریوم تامین می شد. با این حال، با استفاده از Polygon و Clatin به یک بازار زنجیره ای متقابل تبدیل شده است.
OpenSea یک بازار همتا به همتا است که برای کاربران NFT ساخته شده است. به طور خاص، OpenSea زیرساخت مورد نیاز برای نوآوری و تجارت NFT ها را فراهم می کند. خوبی این پلتفرم این است که اکثر (اگر نه همه) عملیات خود را بر روی بلاک چین اجرا می کند. تمرکززدایی بخش بزرگی از پلتفرم است زیرا کاربران برای ایجاد، خرید و فروش اقلام دیجیتال مبتنی بر NFT نیازی به دخالت واسطهها ندارند.
یکی دیگر از نقاط قوت قابل توجه OpenSea توانایی آن در ساده سازی فرآیندهای پیچیده مربوط به مدیریت و کسب درآمد از NFT است. نیازی به دانستن نحوه کدنویسی قبل از ایجاد NFT در OpenSea نیست، همچنین هیچ الزام فنی برای استفاده از رابط تجاری آن وجود ندارد.
به زبان ساده، OpenSea انتخاب خوبی برای مبتدیان است زیرا استفاده از تمام تکنیک های اولیه آسان است.
بررسی Rarible
بررسی رریبل
Rarible یک سازمان غیرمتمرکز مستقل (DAO) است که به کاربران اجازه می دهد هنر دیجیتال ایجاد و به اشتراک بگذارند. در اوایل سال 2020 توسط الکسی فالین و الکساندر سالنیکوف در روسیه راه اندازی شد. هدف این پلتفرم حمایت از یک جامعه خلاق است که به رشد و حکومت بر بازار کمک می کند.
Rarible به کاربران اجازه می دهد تا دارایی های دیجیتال خود را از طریق قراردادهای هوشمند ضرب و فهرست بندی کنند. سپس تولیدکنندگان می توانند حق امتیازی را که می خواهند از فروش آتی محصولات خود به دست آورند تعیین کنند.
از طریق دستههای این پلتفرم، خریداران بالقوه میتوانند در میان املاک مختلف جستجو کنند تا مورد علاقه خود را بیابند. علاوه بر این، Rarible همچنین تاریخچه یک دارایی را نشان می دهد و مالکان قبلی آن و میزان پرداخت آنها برای NFT را نشان می دهد. Rarible حتی می تواند از داده های دستگاه های دیجیتال برای ایجاد برنامه های جدید برای توسعه دهندگان استفاده کند. به عنوان یک پلتفرمNFT ، Rarible به عنوان یک بازار قابل اعتماد شهرت پیدا کرده است و هزاران تراکنش NFT را تسهیل می کند.
Rarible از یک فرمت تراکنش مشابه OpenSea استفاده می کند، جایی که یک دروازه همتا به همتا را در اختیار کاربران قرار می دهد که در بازار NFT ادغام می شود. اساساً ویژگیهای برش و تجارت با کاربری آسان را ارائه میکند که به طور خاص برای NFT طراحی شدهاند. مانند OpenSea ،Rarible دارای یک اکوسیستم فعال از آیتم های دیجیتالی از جمله آثار هنری، کلکسیون ها، محتوای درون بازی و موارد دیگر است.
تمام تراکنشها و معاملات انجامشده بر روی پلتفرم بلافاصله بر اساس بلاک چین انجام میشوند. در نهایت، ادغام زیرساخت های معاملاتی مبتنی بر بلاک چین، نیاز به واسطه ها را از بین می برد.
باید گفت رریبل به تمرکززدایی اهمیت بیشتری می دهد. برخلاف OpenSea، اقتصاد و حاکمیت این پلتفرم بر اساس توکن خاص خود به نام RARI است. صاحبان RARI می توانند به طور خودکار در مورد تغییرات خط مشی و سایر تصمیمات مهم رای دهند. در ابتدا، RARI به صورت هفتگی بین کاربران فعال توزیع شد. با این حال، پس از اینکه جامعه به اتفاق آرا با تخصیص بقیه توکنهای RARI به پروژههای مبتنی بر پروتکل Rarible موافقت کرد، این کار در ژانویه 2022 متوقف شد.
مقایسه Opensea و Rarible
مقایسه Opensea و Rarible
اوپنسی و رریبل: مخاطبان
OpenSea اولین بازار NFT در جهان است و شهرت زیادی به دست آورده و جامعه بزرگی از سازندگان و معامله گران را به دست آورده است. هدف آن تسهیل خرید و فروش دارایی های دیجیتال برای مردم است.
اگرچه Rarible پایگاه داده بزرگی دارد، اما تمرکز این شرکت بر آسانتر کردن صدای جامعه خود در آینده می داند. برای این منظور، سازمان دهندگان آن یک توکن مدیریتی راه اندازی کرده اند که به کاربران اجازه می دهد در مورد به روز رسانی های آینده رای دهند.
هم Rarible و هم OpenSea با قراردادهای هوشمند یکسانی کار می کنند که استاندارد طلایی برای معاملات NFT در نظر گرفته می شود. تمام اطلاعات ذخیره شده در بلاک چین تغییرناپذیر است و ردیابی مالکیت را آسان می کند.
در حالی که OpenSea بازاری را فراهم می کند که خرید و فروش دارایی های دیجیتال را برای کاربران آسان می کند، Rarible بیشتر بر ایجاد فضایی متمرکز است که سازندگان بتوانند در مورد نحوه عملکرد این پلتفرم نظر داشته باشند. این سازمان نه تنها مالکیت صنعت خود بلکه مالکیت بازار را نیز به آنها می دهد. به عبارت دیگر، OpenSea بر روی هنر تمرکز می کند در حالی که Rarible بر هنرمند تمرکز می کند.
اوپنسی و رریبل: واحد پول
در حالی که Rarible تنها ETH را به عنوان یک روش پرداخت قبول می کند، OpenSea به کاربران اجازه می دهد تا از اتریوم، DAI و سایر توکن های مبتنی بر اتریوم برای خرید و فروش NFT استفاده کنند. این بدان معنی است که شما می توانید بیش از 150 ارز دیجیتال مختلف را در OpenSea معامله کنید. با این حال، رریبل به شما امکان می دهد با استفاده از کارت اعتباری خود خرید کنید، که OpenSea ارائه نمی دهد.
Raribel همچنین دارای ارز مخصوص به خود، RARI است که از طریق استخراج نقدینگی پلتفرم به دست می آید. شما نمی توانید با استفاده از این توکن چیزی را در پلتفرم بخرید یا بفروشید. تنها هدف آن این است که به کاربران اجازه دهد در مورد تغییرات بازار آینده رای دهند.
متاسفانه در پروژه Raribel و عملکرد آن مشکلاتی وجود داشت. یکی از آنها تجارت شستشو است که در آن کاربران چندین حساب ایجاد می کنند که برای معامله توکن های خود استفاده می شود. این بر ارزش توکن ها تأثیر گذاشت.
اوپنسی و رریبل: کیف پول
OpenSea از MetaMask، یک کیف پول رمزنگاری محبوب پشتیبانی می کند. همچنین با شرکت های دیگری مانند Bitski ،Coinbase و Fortmatic همکاری می کند.
Rarible همچنین از ادغام کیف پول های مختلف از جمله Ethereum ،Metamask و MyEtherWallet پشتیبانی می کند.
از آنجایی که این دو پلتفرم با بسیاری از کیف پول ها ادغام شده اند، باید از کیف پول رمزنگاری خود در هر بازار پشتیبانی کنید.
اوپنسی و رریبل: کارمزدهای پلتفرم
OpenSea و Rarible هزینه های عملیاتی کمتری نسبت به سایر بازارهای NFT دارند. OpenSea فقط 2.5% از خریداران می گیرد، در حالی که Rarible همان 2.5% را از خریداران و فروشندگان می گیرد. از سوی دیگر، برخی از بازارها مانند SuperRare تا 15 درصد درخواست کمیسیون دارند.
اوپنسی و رریبل: ضرب کردن
OpenSea و Rarible ضرب کردن را معرفی کردند که به هنرمندان اجازه میدهد NFTهای خود را بدون ایجاد قراردادهای هوشمند در بلاک چین بفروشند. از طریق این تکنیک، این پلتفرمها امکان استخراج NFTها را بدون پرداخت هزینههای شبکه برای افراد فراهم کردهاند.
توجه به این نکته حائز اهمیت است که بسیاری از تراکنش های بلاک چین، از جمله استخراج NFT ها، کارمزد تراکنش هایی را جذب می کنند که به تراکنش های اعتباری اختصاص می یابد. از آنجایی که قیمت گس (Gas) اتریوم می تواند بسیار بالا باشد، ویژگی های چند برابری OpenSea و Rarible برای کاربران بسیار جذاب است زیرا آنها از این پرداخت ها اجتناب می کنند.
اوپنسی و رریبل: حق امیتاز
یکی از حیاتی ترین جنبه های پلتفرم NFT در دسترس بودن برنامه های حق امتیاز است. این به سازندگان اجازه می دهد تا از NFT هایی که در بازار ثانویه فروخته می شوند درآمد غیرفعالی کسب کنند. OpenSea یک حق امتیاز ثابت 10٪ ارائه می دهد، در حالی که Rarible به سازندگان اجازه می دهد تصمیم بگیرند که خودشان پرداخت کنند. کاربران در صورت تمایل می توانند حق امتیازی تا 50 درصد از هزینه اصلی را وارد کنند.
اوپنسی و رریبل: امنیت
ناگفته نماند که امنیت در مورد دارایی ها و پرداخت ها بسیار مهم است. از آنجایی که NFT ها به صورت آنلاین معامله می شوند، در برابر هکرها، طرح های کلاهبرداری و نقض داده ها آسیب پذیر هستند. هم OpenSea و هم Rarible رسوایی هایی در مورد کلاهبرداری و کالاهای تقلبی داشته اند. مواردی نیز وجود داشته است که قوانین کپی رایت نقض شده است. در حالی که هر دو پلتفرم نقض امنیتی را تجربه کرده اند، به نظر می رسد OpenSea بیشتر از Rarible ضربه خورده است. OpenSea اخیراً مجبور شد با یک مسئله قرارداد هوشمند که NFT ها را در معرض خطر سرقت قرار می داد، مقابله کند.
آخرین کلام
انتخاب پلتفرم شما تا حد زیادی با ترجیحات شما تعیین می شود. به عنوان مثال، اگر مایل هستید چندین ارز دیجیتال را برای تجارت نگه دارید، OpenSea انتخاب خوبی است. با این حال، اگر منطقی باشد که هزینه خرید خود را با کارت اعتباری پرداخت کنید، Reribal نیازهای شما را بهتر برآورده می کند. این راهنما مناطقی را که این پلتفرمها در آن میدرخشند و هنوز کارهایی برای انجام وجود دارد، برجسته میکند. بنابراین، اکنون به خوبی آماده هستید تا در مورد بازار NFT که متناسب با نیاز شما است تصمیم بگیرید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.