تایم فریم (بازه زمانی) در تحلیل تکنیکال چیست؟ + آموزش
تایم فریم (بازه زمانی) در تحلیل تکنیکال چیست؟ سؤالی است که شما را به این صفحه از وبسایت بایننس فارسی رسانده و شما اینجا هستید تا با مفهوم و انواع تایم فریم آشنا بشوید و ما قصد داریم این مباحث را آموزش دهیم. تایم فریم یکی از مهمترین مفاهیم در تحلیل تکنیکال است. احتمالاً در مورد تایم فریم (Time frame) نکاتی را شنیدهاید که در این مقاله قصد داریم نکات مهم در مورد تایم فریم را ارائه کنیم. در ابتدا به توضیح تایم فریم میپردازیم و…
تایم فریم چیست؟
در واقع تایم فریم (Time frame) یا دوره تناوب قیمت مدت زمانی است که طی آن، میله قیمت که همان شمع (کندل) نامیده میشود، در نمودار قیمت تشکیل میشود. این بازه زمانی وابسته به اطلاعات موجود است؛ بهعنوان مثال اگر تایم فریم 5 دقیقه را انتخاب کنید، هر کندل، نمایانگر تغییرات قیمت در همان 5 دقیقه است.
تایم فریم-بیت کوین
تصویری که در بالا قرار دارد، قیمت بیت کوین را به دلار مشاهده میکنیم که روی تایم فریم 1 ساعته قرار دارد؛ یعنی شمعها تغییرات را در بازه زمانی 1 ساعت نمایش میدهند. در قسمت سمت راست یعنی شماره 2 میتوانید زمان بسته شدن آخرین کندل را که در این نمودار 12 دقیقه و 8 ثانیه است مشاهده کنید.
با استفاده از تایم فریم یا بازه زمانی میتوانید برشی از زمان دلخواه را مشاهده کنید و به بررسی و تحلیل بپردازید. ارزهای دیجیتال در بازار کریپتوکارنسی از محبوبیت زیادی برخوردار هستند و اگر بتوان ارزهایی مانند بیت کوین و اتریوم را در تایم فریمهای کوتاهتر تحلیل کرد، میتوانید بهترین نتیجه را بگیرید.
تایم فریم به طور کلی «مقدار ریسک در معامله» و «مدت زمانی که زمان میبرد تا نتیجه تحلیل و معامله تریدر مشخص شود» را نمایش میدهد. بهعنوان مثال اگر یک تریدر بازه زمانی هفتگی را برای تحلیل انتخاب کند، ریسک کمتری را متحمل میشود و برای کسب سود باید چند هفته صبر کند تا به هدف خود برسد.
در مقابل اگر معاملهگری تایم فریم 1 دقیقه را برای تحلیل انتخاب کند، میتواند نتیجه معامله خود را در چند دقیقه بعد مشاهده کند؛ تحلیل در این بازه زمانی و معامله در آن ریسک بسیار بالایی را میطلبد؛ بنابراین هرچه در تایم فریمهای کمتر معامله کنید ریسک بیشتری را به جان خریدهاید.
با استفاده از تایم فریمها امکان شناسایی سطحهای مهم ازجمله حمایت و مقاومت در نمودار وجود دارد. همچنین میتوان از آنها برای تأیید روندها استفاده کرد. سطوحی مقاومتی که در تایم فریم یکساله قابل مشاهده است، بسیار بهتر و مهمتر از تایم فریم 1 دقیقهای است، چون تنها برای چند ساعت یا چند دقیقه اعتبار خواهد داشت.
تریدری موفق خواهد بود که بتواند در اوج سود و معاملات خود، تمرکز کافی داشته و با منطق تصمیمی بگیرد و بتواند ریسک خود را مدیریت کند. استفاده از چند بازه یا تایم فریم میتواند بهترین انتخاب باشد؛ زیرا احتمال موفقیت شما بیشتر خواهد بود و از معاملات بیفایده و در خلاف بازار دور خواهید ماند
احتمالاً طبق توضیحات متوجه این موضوع شدهاید که تریدری که در تایم فریمهای پایین کار میکند، باید از قدرت تصمیمگیری سریعتری برخوردار باشد. اما اشخاصی که در بازه زمانی بالاتر اقدام به تحلیل میکنند، فرصت بیشتری برای بررسی دادهها خواهند داشت. یکی دیگر از مواردی که باید به آن توجه داشته باشید، رعایت کردن تناسب میان حرکت بازههای زمانی و تطابق دادن پیشبینیها از حرکتها در تایم فریم است.
انواع تایم فریم در تحلیل تکنیکال
با مفهوم تایم فریم آشنا شدید و در این قسمت قصد داریم انواع تایم فریمها را معرفی کنیم تا بتوانید بر اساس خصوصیت معاملهگری خود، در بازه زمانی مورد نظر اقدام به خرید و فروش ارز دیجیتال کنید. طبق برنامه تریدی که برای خود در نظر گرفتهاید باید تایم فریم را نیز مشخص کنید. بیشتر تریدرها معاملات خود را به 3 دسته اصلی تقسیم میکنند که در ادامه توضیحاتی در مورد آنها ارائه شده است:
انواع تایم فریم در تحلیل تکنیکال
1. کوتاهمدت: همان طور که نام آن مشخص است، معاملات در یک روز ایجاد و در همان روز پایان بسته میشوند. در این استراتژی، تریدر تنها چند ساعت از زمان خود را به معامله مشغول میشود و بقیه روز را میتواند به تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال بپردازد. اگر قصد دارید در این نوع تایم فریم فعالیت کنید، پیشنهاد میشود از بازههای زمانی 1 و 4 ساعته و 15 دقیقهای استفاده کنید.
2. میانمدت: به تریدرهایی که از تایم فریمهای میانمدت استفاده میکنند، Swing گفته میشود که به معنای تاب خوردن است. این استراتژی زمان بیشتری را از تریدر میگیرد. حدوداً چند روز تا 2 هفته. در این بازه زمانی انتظار میرود که 10 تا 15 درصد بازه نوسانی داشته باشند. برای این دسته از افراد تایم فریمهای هفتگی، روزانه و 4 ساعته پیشنهاد میشود که در بدترین شرایط نیز میتوانند از بازه زمانی 1 ساعته استفاده کنند.
3. طولانیمدت: معاملهگرانی که از این تایم فریم استفاده میکنند، معمولاً معاملات خود را حداقل تا 15 روز باز میگذارند که این روند میتواند تا چند ماه طول بکشد. این افراد باید از بازههای زمانی ماهانه، هفتگی، روزانه استفاده کنند که هر معامله حداقل بازدهی مالی را که نصیب تریدر میکند، 30 درصد خواهد بود.
کدام تایم فریم بهتر است؟ (بهترین تایم فریم برای معامله)
یکی از اشتباهاتی که افراد تازهوارد در دنیای ارزهای دیجیتال و معاملات و… مرتکب میشوند، انتخاب اشتباه تایم فریم است. استفاده از تایم فریمهای کوتاهمدت را از سر میگیرند و به دلیل بیتجربگی، شکست میخورند که در نهایت دست از ترید میکشند. بهترین و آسانترین راه برای تشخیص تایم فریم مناسب این است که به این درک برسید که واقعاً چه نوع تریدری هستید و شخصیت معاملاتی شما چگونه است؟
بهعنوان مثال فرض کنید من در تایم فریم هفتگی بهترین عملکرد را دارم و در تایمر فریمهای پایینتر نمیتوانم به خوبی کار کنم. اما دوست دیگر من از تایم فریمهای 15 دقیقهای و 1 دقیقهای استفاده میکند و بهترین نتیجه را میگیرد. دلیل بر این نمیشود که من اگر نمیتوان در بازه زمانی پایین کار کنم، پس ترید برای من مناسب نیست. خیر هر شخص استراتژی معاملاتی خود را دارد که باید به آن احترام گذاشت.
کدام تایم فریم بهتر است؟ (بهترین تایم فریم برای معامله)
برای آنکه بتوانید خصوصیات معاملهگری خود را کشف کنید در ابتدای کار میتوانید انواع تایم فریمها را امتحان کنید و زمانی را به این کار اختصاص دهید.
انواع معاملات در ارزهای دیجیتال کدام اند؟
در این قسمت از مقاله انواع معاملات را بررسی میکنیم که درک بهتری از انواع مختلف داشته باشید و انتخاب درستی بکنید.
معاملات اسکالپ (Scalp Trader)
کسی که از این نوع معاملات استفاده میکنید، تنها چند ثانیه و یا چند دقیقه وقت او را میگیرد. این روش یکی از بهترین روشهای سوددهی است که مهارت زیادی باید برای آن در نظر گرفته شود. معاملات اسکالپ زمان زیادی را از تریدر طلب میکند. روش کار به این شکل است که تریدر با حجم بالایی از رمزارز یا سهام و…در نقطه از بازار ورود پیدا میکند و فقط چند دقیقه زمان میبرد تا از بازار خارج شود. هرچند که این روش سود بالایی را نصیب تریدر میکند اما ریسک بالایی نیز تریدر را تهدید میکند.
معاملات روزانه (Day Trading)
همانطور که از نام آن مشخص است، معاملات به صورت روزانه هستند. افرادی که از این نوع معامله استفاده میکنند، به دنبال گرفتن سود در سریعترین زمان ممکن هستند. تریدهای روزانه از تایم فریمهای ساعتی استفاده میکنند و ممکن است در ماه بیشتر از 10 بار معامله کنند.
انواع معاملات در ارزهای دیجیتال کدام اند؟
معاملات مومنتوم (Momentum Trading) یا شتاب حرکت
تریدری که از این نوع معامله استفاده میکند، شروع به خرید رمزارزهایی میکند که قیمت آنها صعودی و در حال افزایش است. صبر میکند تا ارزهای به اوج قیمتی خود برسند تا آنها را بفروشد. ریسکی که ممکن است تریدر را در معرض تهدید قرار بدهد، ورود زودهنگام و خروج دیر از بازار است. مدت زمانی که این نوع معامله از تریدر میگیرد، تنها چند ساعت در روز میباشد.
معاملات سوینگ (Swing Trading)
تریدرها از این نوع معامله برای کسب سود در یک ارز دیجیتال یا سهام در مدتزمان کوتاهمدت و میانمدت استفاده میکنند. مدت زمانی که معاملهگر ممکن است مشغول به ترید باشد، چند روز تا چند هفته است. تحلیل فاندامنتال در این نوع از معاملات نقش پر رنگی را ایفا میکند.
معاملات موقعیت (Position Trading)
تریدر یک دارایی را خریداری میکند که در مدتزمان چند ماه یا چند سال آن را نزد خود نگه میدارد. بازههای زمانی هفتگی و ماهانه برای این نوع معاملات مناسب است.
هودل (HODL)
احتمالاً نام آن را شنیدهاید. هودل به معنای خرید کردن و نگهداری یک ارز دیجیتال یا دارایی میگویند که شما آن را به فروش نمیگذارید. از مهمترین تحلیلها یعنی تحلیل فاندامنتال و تحلیل تکنیکال روی این استراتژی تأثیر بسزایی دارند.
برای اینکه بتوانید در روز معامله سریعی را برای خود رقم بزنید، کافی است تا نمودار 5 دقیقهای را مشاهده کنید. اگر از این روش استفاده کردهاید، پس از روش اسکالپ کمک گرفتهاید. اگر میخواهید از این روش استفاده کنید به تایم فریم 15 دقیقهای، نیم ساعته و یکساعته مراجعه کنید. بهطورکلی استفاده از تایم فریمهای بالاتر نظیر 4 ساعته، روزانه و هفتگی برای سرمایهگذاریهای طولانیتر، بهتر خواهند بود.
در این مقاله آموختیم که تایم فریم چیست و چه کاربردی در تحلیل تکنیکال دارد. استفاده از تایم فریم سلیقهای است و نمیتوان قانونی در مورد آن مطرح کرد که همه افراد باید از این تایم فریم استفاده کنند و به سود برسند. بهترین تایم فریم یا بازه زمانی را توضیح دادیم و انواع معاملات را به سمع حضورتان رساندیم. به انواع تایم فریمها توجه کنید و مسیر خود را برای ترید مشخص کنید که در مسیر حرکت دچار سردرگمی نشوید. در مقاله بعدی در وبسایت بایننس فارسی قصد داریم در مورد نحوه تشخیص الگو در تحلیل تکنیکال مطالب بسیار ارزشمندی را تقدیم حضورتان کنیم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.