استلار (XLM) چیست و چه تفاوتی با ریپل (XRP) دارد؟
استلار (XLM) چیست و چه تفاوتی با ریپل (XRP)دارد؟ بهترین جوابی که خواهید گرفت با خواندن این مقاله تحقق پیدا میکند. در این مقاله قصد داریم مزایا و معایب استلار را خدمت شما ارائه کنیم. کیف پولهای زیادی در زمینه نگهداری ارزهای دیجیتال وجود دارند که انتخاب را برای شما دشوار میکنند. بهترین کیف پولهای استلار را معرفی کردیم. دغدغهای که شما را آزردهخاطر کرده است، رو انداختن به افراد دیگر برای خرید و فروش رمزارزهاست. با خواندن این مقاله خودتان سکان خرید و فروش سکههای خود به دست بگیرید.
استلار چیست؟
استلار مانند هویتی مانند ریپل دارد و میتوان آن را شاخهای از پلتفرم ریپل دانست. استلار را با نماد (XLM) مشاهده میکنیم که آن را “لومن” مینامند و مانند ارزهای دیجیتالی دیگر از بلک چین استفاده میکند و شبکهای همتا به همتا است. اطلاعات در شبکه استلار بین چند سرور که البته به هم متصل هستند جمعآوری میشود و در جای ثابت و مشخصی نیستند.
بیشترین زمانی که شما باید برای تأیید شدن انتقال و یا دریافت ارزتان منتظر بمانید، 5 ثانیه است. حدوداً عملیات های آن 3تا 5 ثانیه بیشتر زمان نخواهد برد. تمام تراکنشهایی که در این شبکه انجام میشود، در یک دفترچه کلی و عمومی ذخیره و نکهداری میشوند که هر شخصی از هرکجای دنیا اکمان دسترسی و مشاهده آن اطلاعات را دارد.
استلار برخلاف بیت کوین از یک پلتفرم اثبات کار یا ” Proof of Work” استفاده نمیکند بلکه تراکنش های خود را با پروتکل توافقی استلار (SCP) انجام میدهد.
همانطور که میدانید، ماینر های بیت کوین برای بررسی و تأیید تراکنشها با یکدیگر همکاری میکنند؛ ولی استلار وظیفه تأیید و بررسی این تراکنشها به عهده سرورها است که “Stellar Core” اجرا میکنند.
استلار خودش را در وبسایت رسمی اش اینگونه معرفی میکند که یک زیر بنای پرداخت متن باز و توزیع شده است. عملکردی شبیه به ریپل دارد که میتوانید مقاله آن را مطالعه کنید. استلار نیز استفاده از پرداخت های خارج از کشور و بین المللی، امکان تبادل با ارزهای غیردیجیتالی را فراهم میکند. کارمزدی که استلار(لومن) برای تراکنشها دریافت میکند عددی نزدیک به صفر است حدوداً XLM 0.00001 که در مقایصه با سایر ارزها مبلغ بسیار کمی است.
شبکه استلار میتواند 10 هزار تراکنش را در هر ثانیه پشتیبانی کند. در ضمن برای استفاده از آن باید20 لومن در کیف پولتان داشته باشید تا بتوانید به فعالیت خودر ادامه دهید. این رقم همانند ریپل است (ریپل نیز 20 XRP در حساب بلوکه میکند). XLM هر سال و با نرخ 1درصد به شبکه Stellar اضافه میشوند. توزیع این ارز به شکل هفتگی محاسبه و اجرایی میشود. استخری عرضه (توزیع) سکههای جدید را بین نودهایی که سهمشان از 0.05 درصد بیشتر از کل موجودی توکن های لومن بوده است توزیع میکند.
تاریخچه و سازنده استلار (XLM)
از همان ابتدای مقاله تکرار کردیم که استلار همانند ریپل است. دلیل اینهمه شباهت برای چیست؟ چرا یک ارز دیجیتالی مانند XLM کارایی خود را همانند XRP کند؟ دلیل اینهمه شباهت آن است که سازنده هر 2 شرکت یک نفر است. جناب جد مک کالب سازنده شرکت ریپل است و بعد از اینکه با توسعه دهندگان این رمزارز در سال 3 میلیون مشکل خورد، تصمیم به جدایی از آنان گرفت و ارز دیجیتالی خود را با حمایت تیمش که استلار نام داشت، ساخت.
در سال 2015 اولین قدم برای ساخت استلار برداشته شد و اولین کدنویسی آن معرفی شد. باتوجه به شباهت زیاد استلار و ریپل، توسعه دهندگان آنها به مشکلات برخوردند اما در اواخر سال 2015 کدهای XLM بازنویسی شد در نتیجه الگوریتم جدیدی از خود به نمایش گذاشت.
استلار چطور کار میکند؟
اگر مقاله ریپل را مطالعه کرده باشید متوجه شباهتهای این دو رمزارز خواهید شد. در این قیمت بررسی میکنیم استلار چگونه کار میکند. با ما همراه باشید.
استلار علاوه بر اینکه ارزی دیجیتالی است، سیستمی است که مؤسسات و شرکتهای مالی را مانند بانکها که به آنها آنکر میگویند را بررسی و بین آنها ارتباط برقرار میکند. این مؤسسات یا در کل بگوییم آنکرها پلهای ارتباطی بین افراد در سرتاسر جهان هستند.
برای اینکه درک بهتری از این موضوع داشته باشید به مثال زیر توجه کنید:
در نظر میگیریم بانک هر دو نفر به سیستم استلار متصل است.
فرض کنید که علی در ایران زندگی میکند و مشکلی برایش رخداده و خیلی سریع باید 3 میلیون تومان برای ثبت نام در دانشگاهش پرداخت کند. علی داستان را برای یکی از دوستانش که مهدی نام دارد و در فرانسه زندگی میکند، مطرح میکند. به نظر شما چجوری این مبلغ پول را بهحساب علی که در ایران است واریز کند؟ تبادل پول چطور انجام میشود؟ خدمتتان عرض میکنم.
مهدی معادل 3 میلیون تومان را به پول فرانسه برای علی ارسال میکند. چند ثانیه زمان لازم است و تمااام! چطور ممکنه؟ زمانی که بانک مهدی در فرانسه سیگنالی مبنیبر درستی اطلاعات از بانک علی دریافت کند، وجه موردنظر از بانک علی برداشته شده و به شکل توکن XLM به شبکه استلار انتقال داده میشود؛ سپس بهترین نرخ ارز برای تبدیل یورو به ریال انتخاب میشود و بهحساب علی در ایران واریز میشود.
تفاوت استلار با ریپل
• زمان انجام تراکنش در ریپل 4 ثانیه است اما در استلار بین 3 میلیون 5 ثانیه زمان خواهد برد.• هدف اصلی ریپل بانکها و مؤسسات هستند در صورتی که هدف استلار افراد جامعه هستند.
• ریپل در 1 ژانویه سال 2012 پا به بازار دیجیتال گذاشت، اما استلار 30 جولای 2014 به فعالیت مشغول شد.
• تراکنشهایی که در ریپل انجام میشود باید 80 درصد نودها آن را تأیید کنند در صورتی که در استلار هر سرور بدون نیاز به سرور دیگری قادر به انجام عملیات اعتباردهی و انجام تراکنش است.
شباهت هر دو رمزارز در این است که قابل استخراج نیستند و 100 میلیارد از هرکدام وجود دارد که زیر نظر توسعه دهندگان آنها اداره میشوند.
استخراج استلار
در بالا اشاره کردیم که استلار و ارز ریپل قابل استخراج نیستند چراکه شرکتهای پدیدآورنده این ارزها از همان ابتدا سکههای خود را استخراج کردهاند و کاربران نمیتوانند مانند سایر ارزها آنها را برای خود جمعآوری کنند. البته نباید ترید کردن را فراموش کنید چون راهی با ارزش است؛ در صورتی که با تحلیل تکنیکال و فاندامنتال پیش بروید. برای آشنایی با این 2 مهارت، روی آنها کلیک کنید.
مزایا و معایب استلار
از آنجایی که هیچ ارز دیجیتالی بیعیب و نقص نیست و همه آنها دارای مزیتهای خاصی هستند، استلار نیز از این قاعده مستثنا نیست. در ادامه از مزایا و معایب استلار خواهیم گفت که امیدواریم موردتوجه شما عزیزان قرار بگیرد.
مزایای استلار
• تبدیل ارز دیجیتال به پول رایج در هر کشوری
• سرعت بالا در انجام تراکنشها
• کارمزد بسیار پایین (هدف از این موضوع ایجاد شبکهای است که تبادل پول با هزینه کمتری نسبت به بانکها و… انجام شود).
• مانند ریپل از شبکه غیرمتمرکز استفاده میکند.
• همکاری با مؤسسات و شرکتهای بزرگ از جمله IBM
• استلار امکان ساخت توکن انحصاری را روی بلاکچین خود میدهد.
معایب استلار
• رقابت شدیدی با ریپل دارد زیرا وجه مشترک آنها زیاد است و ممکن است از دور رقابت خارج شود
• برای دسترسی به این شبکه و استفاده از امکانات آن باید 20 لومن در کیف پول خود داشته باشید؛ در غیر این صورت نمیتوانید کاری انجام دهید.
قیمت استلار
هنگامیکه این مقاله در حال نگارش بوده است، استلار (XLM) در جایگاه 11 ارزهای دیجیتال قرار داشته است. خوب میدانید که ارزهای دیجیتال با یکلحظه غفلت بالا و پایین میروند؛ پس بهتر است همیشه آن را زیر نظر داشته باشید. برای مشاهده قیمت استلار و نمودار لحظهای استلار روی آنها کلیک کنید.
خرید و فروش استلار
برای خرید و فروش استلار هیچ عجلهای نکنید! خیلی راحت و با یک سرچ کوچک میتوانید بهترین صرافیها را پیدا کنید. برای استفاده از این صرافیها باید “احراز هویت” کنید. برای خرید استلار میتوانید از پول فیات استفاده کنید (پولی که پشتوانه فیزیکی ندارد. مانند: ریال).
روش دیگری که به کمک آن میتوانید اقدام به خرید استلار کنید، تبدیل ارزهای دیگر به استلار (لومن) است. نکتهای که حائز اهمیت است و باید به آن توجه داشته باشید این است که اگر قصد استفاده از صرافیهای خارجی مانند کراکن و بایننس را دارید، به دلیل تحریم نباید با فیلترشکن و با آی پی ایران وارد شوید. باید از VPS استفاده کنید تا مشکلی برایتان پیش نیاید.
کیف پول استلار
بیشتر اوقات استرس از دست دادن ارزهای دیجیتالی خود را دارید؟ انتخاب بهترین کیف پول (Wallet) به شما کمک میکند تا دغدغه نگهداری رمزارزهای خود را نداشته باشید. در ادامه مقاله والتهایی معرفی شده است که بهترین عملکرد را با استلار دارد. قبل از انتخاب کیف پول مجازیتان از امنیت آن مطمئن شده و سپس حساب کاربری خود را ایجاد کنید.
1- کیف پول نرمافزاری لابستر (LOBSTR)
از کیف پولهای رایج و مورد استفاده کاربران میتوان به لابستر اشاره کرد. استفاده از این والت بسیار راحت بوده بهطوری که شما قادر هستید در تلفن همراهتان (اندروید و آیاواس) و در سیستمعامل خود، از نسخه تحت وب آن استفاده کنید.
محیط کاربری آسان و راحت این والت نگرانی شما را برای کار با آن کاهش میدهد. کیف پول لابستر از امینت بالایی برخوردار است و شرکت توسعهدهنده آن دراینرابطه گفته است که از سیستمهای امنیتی مختلفی برای حفظ رمزارزهای کاربران استفاده میکند که این موضوع باعث دلگرمی کاربران میشود.
2- کیف پول بلاکچین (Blockchain)
کیف پول بلاکچین یکی از والتهایی است که سابقه خوبی در پرونده خود دارد و سالهای زیادی است که مورد استفاده کاربران این ارز قرار گرفته است. کاربران قدیمی بیت کوین از این والت یعنی بلاکچین استفاده میکردند و آشنایی کامل با آن دارند. والت بلاکچین به زبانهای مختلفی ترجمه شده است زیرا کاربران زیادی از سرتاسر جهان از آن بهره میبرند.
3- استلار ترم (StellarTerm)
کیف پول استلار ترم توسط یکی از کارمندان شرکت استلار ساخته شده که ایریس لی نام دارد. نسخه تحت و دسکتاپ آن هماکنون موجود است و شما امکان استفاده از این والت هوشمند را خواهید داشت. بهسادگی آب خوردن ارزهای دیجیتال را رصد کنید و از موجودی حسابتان با خبر شوید.
4- استلار فاکسلت (Stellar Foxlet)
اگر نگران کلیدهای خصوصی خود هستید، پس والت استلار فاکسلت بهترین گزینه برای شماست زیرا کلیدهای خصوصی در حافظه داخلی دستگاه شما ذخیره شده و در اختیار شخص دیگری قرار نخواهد گرفت. کیف پول استلار فاکسلت برای نسخه دسکتاپ عرضه شده است که میتوانید در سیستمهای ویندوز، مک و لینوکس از آن بهره ببرید. محیط کار با این نرمافزار بسیار ساده است.
با چگونگی کارکرد استلار آشنا شدیم و عملکرد آن را بهخوبی درک کردیم. برای تحلیل تکنیکال بازار دست به کار شوید و از بهترین ارزها برای ترید کردن استفاده کنید. تفاوتهای استلار و ریپل را بهخاطر داشته باشید تا بهترین را داشته باشید. بسیار سپاسگزارم که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.