اتریوم کلاسیک چیست؟ + (مزایا و معایب)
در این مقاله قصد داریم شما را با اتریوم کلاسیک که با نماد ETC نمایش داده میشود آشنا کنیم. مزایا و معایب اتریوم کلاسیک چیست؟ چرا اتریوم کلاسیک مانند اتریوم بازار داغی ندارد؟ در ادامه به این سؤالات پاسخ خواهیم داد و انواع کیف پول برای اتریوم کلاسیک را معرفی میکنیم. آیا میدانید داستان هک DAO چگونه بوده است و چرا به اتریوم خدشه وارد کرده؟ با ما همراه باشید.
ماجرای هک DAO و تاریخچه پیدایش اتریوم کلاسیک
DAO مخفف شده کلمه (Decentralized Autonomous Organization) است. DAO به “سازمان خودگران غیرمتمرکز” معنی میشود که یک قرارداد هوشمند پیشرفته بود. این سازمان قصد داشت تا انقلابی بزرگ روی بلاکچین اتریوم ایجاد کند. میتوان گفت که DAO یک صندوق سرمایهگذاری بود که به شکل غیرمتمرکز و با کمک سرمایهگذاران اداره میشد و هدفش جذب سرمایه برای گسترش برنامههای غیرمتمرکز بود.
DAO در کمترین زمان ممکن با استقبال خوبی همراه بود تا اینکه در 17 ژوئن سال 2016، هکری ناشناس این سازمان را هک کرد و بیش از 50 میلیون اتریوم را به سرقت برد. با این اتفاق، نگاه کاربران به اتریوم و پلتفرم آن کمی تغییر کرد.
طبق قوانینی که در DAO وجود داشت، هکر تا 28 روز نمیتوانست مبلغ به سرقت برد را برداشت کند. توسعه دهندگان ظرف یک ماه فرصت داشتند تا این مشکل را حل کنند. اکثر توسعه دهندگان بر این موضوع متفقالقول بودند که اجازه ندهند اعتبار اتریوم زیر سؤال برود. در نتیجه تصمیم گرفتند با استفاده از سافت فورک، مبالغ را بازگردانند.
در توضیح سافت فورک باید گفت که یک بهروزرسانی در بلاکچین بوده است که با نسخههای قدیمی سازگار است.
سرانجام به دلیل حمایت زیاد از هارد فورک جدید و پشتیبانی توسعه دهندههای اصلی مانند ویتالیک بوترین، اتریومی که نخست مورد استفاده قرار گرفته بود، به اتریوم کلاسیک با نماد ETC تغییر کرد و اتریوم جدید که معرفی شده بود همان اتریوم نام گرفت. این نامگذاری برخلاف معمول بود و اسم جدید برای نسخه قدیمیتر استفاده شد
برای تعریف هارد فورک میتوان گفت «تغییر در قوانین بلاک چین است که با نسخه های قدیمی تر سازگار نیست، به شکلی که نسخههای قدیمیتر قادر نیستند بهعنوان نود در شبکه فعالیت کنند.»
اتریوم کلاسیک چگونه کار میکند؟
تنها تفاوت اصلی اتریوم کلاسیک (ETC) با اتریوم (ETH) در قیمت است و در موارد دیگر مانند زبان برنامهنویسی، زمان ایجاد، اندازه و جایزه بلوکها به هم شبیه هستند.
Ethereum Classic با زیرساخت قراردادهای هوشمند و الگوریتم اثبات کار (PoW) ساخته شده که نکته قابلتوجه اینجاست که بهروزرسانی و سازگاری خود را با کدهای پایه ETH به اشتراک نمیگذارد.
هرچند اتریوم از اثبات کار دور میشود و به اثبات سهم نزدیک میشود اما این اتفاق برای اتریوم کلاسیک پیش نمیآید؛ مگر اینکه توسعه دهندگان اتریوم کلاسیک و اتریوم بهصورت همزمان و مستقل به کار خود ادامه دهند و ارز خود را توسعه دهند.
تفاوت اتریوم و اتریوم کلاسیک چیست؟
برنامههای غیرمتمرکز
یکی از توسعه دهندگان اصلی اتریوم کلاسیک گفته است «بعد از فورک نزدیک به 90درصد توسعه دهندگان و برنامههای غیرمتمرکز به اتریوم انتقال داده شد.» برنامههای غیرمتمرکز در Ethereum نسبت به Ethereum Classic تا حد زیادی بیشتر است.
حتی دامنههای نرمافزارهای غیرمتمرکز و توزیع اولیه سکههایی که روی شبکه اتریوم ایجاد میشوند، در زنجیره اتریوم باقیمانده و برای افرادی که از اتریوم کلاسیک استفاده میکنند، قابل دستیابی نیستند.
کار برنامهنویسی بر روی اتریوم کلاسیک دشوار است؛ چراکه روی ETC ابزارهای توسعه زیادی وجود ندارد. برای مثال: توسعه دهندگان اتریوم قادر هستند تا از متامسک و سایر افزونههای توسعه استفاده کنند، اما توسعه دهندگان اتریوم کلاسیک نمیتوانند همچین کاری را انجام دهند.
بازار دیجیتال
اتریوم هماکنون در جایگاه دوم ارزهای دیجیتال است که نشاندهنده محبوبیت و مشهور بودن آن نسبت به اتریوم کلاسیک است. اتریوم در مقابل اتریوم کلاسیک مثل فیل و فنجان است. اتریوم کلاسیک بعد از فورک وضعیت خوب پیدا نکرد و پلههای ترقی را برعکس طی نمود.ETC هماکنون که مشغول به نوشتن این مقاله هستم در جایگاه 47 قرار دارد که میتوان این نتیجه را گرفت که دیگر موردتوجه افراد نیست.
زنجیره
اتریوم کلاسیک، همان زنجیره اصلی و قدیمی است اما اتریوم نمایانگر زنجیره جدیدی است که شاخهای از بلاکچین اصلی است.
اسپانسر
اتریوم کلاسیک توسط چند سرمایهدار بزرگ حمایت میشود درصورتیکه اتریوم توسط گروهی پشتیبانی میشود که خود بیش از 200 شرکت است و (EEA) نام دارد که به معنای “متحدان سرمایهای اتریوم ” میباشد.
ماینینگ
الگوریتم اتریوم و اتریوم کلاسیک Ethash است که این امکان را برای افراد فراهم میکند که برای استخراج هردو از یک سختافزار استفاده کنند. سودی که از هردو ارز به دست میآید تقریباً یکسان و هماندازه است چون وقتی سوددهی یکی از ارزها بیشتر میشود، ماینرها به سمت هجوم میبرند که موجب ایجاد یک تعادل نسبی بین این دو ارز دیجیتال میشود.
اتریوم با استفاده از الگوریتم ProgPow به دنبال آن است که جلوی استخراج ASIC را بگیرد اما اتریوم کلاسیک هنوز این راه را انتخاب نکرده. اجراشدن الگوریتم ProgPow بر روی اتریوم، استخراج را فقط با کارت گرافیک (GPU) امکانپذیر میکرد اما میتوان اتریوم کلاسیک را با ASIC استخراج کرد.
مزایا و معایب ارز دیجیتال اتریوم کلاسیک
مزیتهای اتریوم کلاسیک: بیشتر افرادی که اتریوم کلاسیک را توسعه دادهاند همچنان پایبند آن هستند و این ارز دیجیتال بعد از ماجرای هک شدن DAO توانست با معکوس کردن تراکنشها پول سرمایهگذاران را به آنها برگرداند. برخی از پشتیبانهای اتریوم کلاسیک مژده خبرهای خوب در آینده را میدهند که بهطورکلی این پروژه سرمایهگذاری همراه با خطر است. ETC دارای رشدی با نسبت نمایی است و پتانسیل ویژهای برای صعود کردن سرمایهداران دارد. اتریوم کلاسیک توانسته وظایفی که بهعنوان یک بلاکچین برعهده دارد را بهخوبی عملی کند
معایب اتریوم کلاسیک: افراد خیلی زیادی بعد از ماجرای DAO به ETH روی آوردهاند که سبب ضعیف شدن اتریوم کلاسیک میشود. بعد از هک شدن آن دیگر اعتماد زیادی به این رمزارز نمیشود و به اعتقاد برخی کارشناسان «پروژه ETC از طرف افرادی حمایت میشود که بهطورکلی مخالف اتریوم هستند.»
یکی از مشکلات اتریوم کلاسیک این است که به تمام بهروزرسانیهای جدیدی که توسط ETH ارائه میشوند دسترسی ندارد. هارد فورک دیگر با نسخه قبلی سازگار نیست، در نتیجه بهروزرسانیهایی که در شبکه اتریوم انجام میشود، با اتریوم کلاسیک همخوانی و سازگاری ندارد.
چطور اتریوم کلاسیک خرید و فروش کنیم؟!
اتریوم کلاسیک آیندهای روشن در پیش دارد که سرمایهگذاری روی این رمزارز ارزش زیادی خواهد داشت. بیشتر شدن قیمت این ارز دیجیتال به تعداد خریداران آن و توسعه دهندگان اپلیکیشنهای غیرمتمرکز (DApps) در شبکه بلاکچین اتریوم کلاسیک بستگی دارد.
شما میتوانید با ریال ETC خریداری کنید و یا به مقدار دلخواه از اتریوم کلاسیکی که دارید بفروشید. همچنین با تبدیل دیگر ارزهایی که در بازار دارید میتوانید این کار را بهراحتی انجام دهید اما قبل از انجام هر کاری حتماً همه جوانب را در نظر بگیرید و با افراد خبره مشورت کنید.
با جست و جو در اینترنت میتوانید صرافیهای ایرانی و خارجی را شناسایی کنید و بعد از ثبتنام و احراز هویت در این صرافیها، میتوانید خریدوفروش خود را بهراحتی انجام دهید.
کیف پولهای اتریوم کلاسیک
کیف پول (The Emerald Wallet)
این کیف پول بهعنوان یکی از والتهای رسمی توکن ETC است. کیف پول The Emerald Wallet امکان استفاده در سیستمعاملهایی مانند مک، ویندوز و لینوکس را به شما میدهد. مزیتی که این والت دارد این است که با کیف پول سختافزاری “Ledger Nano S” هماهنگی دارد و میتوانید برقراری ارتباط بین این دو والت، از آنها استفاده کنید.
فراموش نکنید که کیف پول سختافزاری لجر نانو اس (LedgerNano S) از توکن ETC پشتیبانی نمیکند.
کیف پول نرمافزاری (Jaxx)
حتماً اسم کیف پول نرمافزاری جکس (Jaxx) به گوشتان خورده است. این کیف پول به سما این امکان را میدهد تا هم در سیستمعامل دسکتاپی ویندوز از آن استفاده کنید و هم در 2 نسخه اندروید و آیاواس از آن بهرهمند شوید. این کیف پول مختص اتریوم کلاسیک نیست و امکان خرید دیگر ارزها مانند: بیت کوین، اتریوم، لایت کوین و … را به شما میدهد.
کیف پول اتمیک (Atomic wallet)
از کیف پولهای محبوب در زمینه ارزهای دیجیتال است و جزو بهترینها به شمار میآید. این والت علاوه بر پشتیبانی از اتریوم کلاسیک، بیشتر از 300 ارز و توکن دیگر را پشتیبانی میکند و از این نظر فوقالعاده است. همچنین کلیدهای خصوصی شما در کنترل شماست. یکی از ویژگیهای اصلی این کیف پول تبدیل ارزهای دیجیتال به یکدیگر است.
رابط کاربری این والت بسیار ساده و راحت است که باعث رضایتمندی کاربر و محبوبیت آن میشود. اگر به تلفن همراهتان دسترسی ندارید، نگران نباشید. از نسخه دسکتاپ آن استفاده کنید.
اتریوم کلاسیک (ETC) یکی از 8400 ارز موجود در دنیای ارزهای دیجیتال است که در این مقاله نقاط قوت و ضعف آن را مطالعه کردیم. اتریوم کلاسیک اتفاقات زیادی را پشت سر گذاشته است که موجب کماهمیت شدن شده ولی نمیتوان بهطورقطع گفت این پایان اتریوم کلاسیک است. خیر. ممکن است با قدرت به کارش ادامه دهد و پیشرفت کند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.