پرایس اکشن RTM چیست؟
پرایس اکشن RTM یکی از روشهایی است که زیر مجموعه پرایس اکشن (Price Action) قرار دارد. از این سبک پرایس اکشن برای کسب سود بیشتر استفاده میشود. چه کسی از سود بیشتر خوشش نمیآید؟ هیچ کس! به همین خاطر قصد داریم پرایس اکشن RTM که مخفف شده (Read The Market) است را آموزش دهیم. این آموزش کمی تخصصی است و افرادی که با پرایس اکشن آشنایی ندارند، شاید متوجه تمام موضوعات این مقاله نشوند.
با مطالعه بیشتر در رابطه با این موضوع دلیل استفاده از پرایس اکشن سبک RTM را متوجه خواهید شد. پس پیشنهاد میکنیم تا انتهای مقاله همراه بایننس فارسی باشید تا این سبک از پرایس اکشن را به خوبی فرا بگیرید.
یادآوری پرایس اکشن
انواع پرایس اکشن چیست؟
پرایس اکشن یکی از سبک های تحلیل نمودار ارزهای دیجیتال یا بازارهای مالی است که به هیچ اندیکاتور و ابزاری نیاز ندارد. تحلیل پرایس اکشن جزو تحلیل تکنیکال است و با قیمت و نمودار و تایم فریم و فاکتورهای این چنینی سر و کار دارد. امروز قرار است در مورد پرایس اکشن سبک RTM اطلاعاتی را با شما در میان بگذاریم که بتوانید در این سبک نیز به بهترین شکل عمل کنید. برای آشنایی بیشتر با پرایس اکشن میتوانید مقالات آموزش پرایس اکشن بایننس فارسی را مطالعه کنید.
پرایس اکشن در ارزهای دیجیتال نیز شامل 4 مورد است:
• پرایس اکشن سبک RTM
• پرایس اکشن سبک Lance
• پرایس اکشن سبک آل بروکس
• پرایس اکشن سبک Woods
پرایس اکشن RTM چیست؟
خب همانطور که گفته شد پرایس اکشن به معنی این است که شما تنها به نمودار قیمت ارز دیجیتال نیاز دارید. این سبک از واکنش قیمت نیز ویژگی های حرکتی قیمت را زیر ذرهبین قرار میدهد و قیمت، شکستها، نوسانات و کندلها را بررسی میکند و مختص به بازار کریپتوکارنسی نیست. یکی از مطرحترین نوع پرایس اکشن RTM است. البته ICT را هم نباید از قلم انداخت.
پرایس اکشن RTM توسط ایف میانته (If Myante) و همکارانش پدید آمد. روش RTM میتواند حکمی برای معامله گران باشد تا با پیروی از آن به نتیجه دلخواه برسند. پایه این روش بر اساس منطق عرضه و تقاضا رقم میخورد. افکار و رفتار سایر تریدرها در این سبک فاش میشود و شما درک بهترین از نحوه خرید و فروش آنها خواهید داشت.
ضررهای مالی همیشه بخشی معاملات بودهاند و هستند. اما زیان بیشتر زمانی رخ میدهد که از اندیکاتورها و یا الگوهای کلاسیک استفاده میکنیم. آقای میانته به این موضوع پی برده بود که مؤسسات و بانکها از ترفندهایی استفاده میکنند که سرمایه برخی معامله گران را در خزانه خود قرار میدهند. درواقع کاری میکنند تا آنها ضرر کنند. در این هنگام میانته تصمیم گرفت تا نمودارها را به طور دقیق بررسی کند و راز این فریبکاری بزرگ را کشف کند. سرانجام با تحقیق و بررسی به سبکی از پرایس اکشن دست پیدا کرد که آن را RTM نامید.
یکی از معامله گران حرفهای بازارهای مالی لنس بگز است که میتوانید کتاب معاملهگر پرایس اکشن لنس بگز (pdf) را بهصورت رایگان از بایننس فارسی دریافت کنید. لنس بگز الگوی برخی معامله گران بوده و هست و تریدرهای زیادی طبق آموزشهای او معامله میکنند.
مقایسه پرایس اکشن های سبک Lance و RTM
در این بخش دو سبک پرایس اکشن که یکی از آنها RTM و دیگری Lance میباشد را مقایسه میکنیم. به ستاپهای معاملاتی اشاره خواهیم کرد و زیرمجموعه های هر کدام را بررسی میکنیم.
ستاپهای معاملاتی پرایس اکشن سبک Lance
ستاپهای معاملاتی این سبک چیست؟ ستاپهای معاملاتی در بازارهای مالی به خصوص کریپتوکارنسی، با تشخیص ناتوانی در روند فعلی قیمت مشخص میشود. در محدودههای حمایت و مقاومت و در تایم فریمهای معاملاتی و بالاتر نیز فرصتهای ترید قابل تشخیص هستند.
ستاپهای معاملاتی «لنس بگز» را بشناسید:
1. تست و حمایت و مقاومت (TST)
2. شکست ناموفق (BOF)
3. پولبک بعد از شکست (BPB)
4. پولبک ساده روند (BP)
5. پولبک پیچیده روند (CPB)
توصیف ستاپ تست حمایت و مقاومت (TST)
ستاپ tst
این ستاپ در مواقعی ایجاد میشود که قیمت توانایی عبور از خطوط حمایت یا مقاومت را نداشته باشد. به این ترتیب در همین محدوده نوسان خواهد داشت و نباید منتظر اتفاق دیگری باشیم. زمانی این احتمال وجود دارد که شما در این نو معاملات موفق شوید که قیمت به بازههای زمانی بالا عکسالعمل نشان دهد.
توصیف ستاپ شکست ناموفق (BOF)
ستاپ bof
زمانی ستاپ شکست ناموفق را مشاهده خواهید کرد که قیمت به محدوده حمایت و یا مقاومت نفوذ میکند اما به دلیل عدم توانایی، از ادامه حرکت بازمیماند و در ادامه به محدوده قبلی خود بر میگردد. در اینجا کاملاً رفتار معامله گران مشهود است که با شکست قیمت خرید خود را ثبت کردهاند و قیمت نیز چنین توانایی را ندارد. تریدرها در این شرایط تصمیم درستی نگرفته و از معاملات خروج میزنند که موجب فشار بیشتر به قیمت میشود و شکستی در خلاف جهت را در پی دارد.
توصیف ستاپ پولبک بعد از شکست (BPB)
ستاپ bpb
ستاپ پولبک بعد از شکست یا همان BPB به این صورت است که قیمت از محدوده حمایت و مقاومت رد میشود و یک بازگشت (پولبک) ضعیف میزند که نشاندهنده ضعف پولبک و قدرت حرکت مسیر جدید است. تریدر در چنین وضعیتی باید دنبال نمودار قیمت باشد و این ضعفها را دنبال کند تا در موقعیت مناسب وارد معامله شود. بهطورکلی هر زمان ضعف پولبک را احساس کردید، به دنبال BPB باشید.
توصیف ستاپ پولبک ساده در روند (PB)
ستاپ pb
حتماً میدانید که مهمترین رکن در تحلیل حرکتهای قیمت در بازاری که کریپتوکارنسی آن را مینامند این است که “بازار همیشه در مسیر قدرت و در خلاف مسیر ضعف پیش میرود”. برخی معامله گران در BP اشتباه میکنند و در خلاف جهت روند وارد معامله میشوند که درواقع خروج آنها حرکت را در مسیر روند اصلی تقویت میکند. معامله گران بزرگ از این روش برای معامله گران خرد استفاده میکنند و آنها نیز به دام میافتند.
در پرایس اکشن ما سعی میکنیم که تمام کندلها را تک به تک بررسی کنیم تا پایان پولبک را تشخیص دهیم. در اکثر مواقع زمانی پولبک به اتمام میرسد که کف و سقف نوسان قبلی در آنها دخالت داشته باشند. در مثال بالا نیز این مورد قابلمشاهده است.
توصیف ستاپ پولبک پیچیده در روند (CPB)
ستاپ cpb
این ستاپ دارای چندین نوسان (اصلاح زمانی و فرسایشی) است. به همین علت ستاپ ورود به معامله بعد از ایجاد پولبکهای پیچیده رخ میدهد. زمانی که اصلاح پیچیده دچار ضعف شود میتوانیم به سراغ پیداکردن CPB برویم.
ستاپ پولبک ساده در روند ناموفق که در مسیر روند حرکت نکردهاند، توانایی ایجاد فرصت برای ستاپ پوبلک پیچیده در روند خواهند شد. اگر به دنبال سود بیشتر هستید ستاپ CPB خواسته شما را برآورده میکند و حتی مطمئنتر از PB است.
ستاپهای پرایس اکشن مدل RTM
1. به سراغ ستاپهای پرایس اکشن سبک RTM میرویم و آن را با Lance مقایسه میکنیم. پرایس اکشن RTM زمانی کارآمد خواهد بود که بتوانید بهدرستی از ویژگیهای آن استفاده کنید و شناخت کافی از آن داشته باشید. ستاپهای این روش شامل موارد زیر هستند:
2. Can Can
3. QM
4. Diamond
ستاپ Can Can در پرایس اکشن RTM
ستاپ can can
ستاپ can can تعریف خیلی کوتاهی دارد که به آن میپردازیم. نواحی can can به زونهای گفته میشود که انتظار واکنشهای ناگهانی و تند قیمت در این محدوده زیاد است؛ چون گرههای اصلی قیمت در این زونها قابل مشاهده هست.
ستاپ QM در پرایس اکشن RTM
ستاپ qm
ستاپ QM بهعنوان قویترین الگوریتم در پرایس اکشن RTM شناخته میشود. هر زمان که QM به گوشتان خورد بدانید که این ستاپ با عرضه و تقاضا رابطه دارد و آنها را بررسی میکند. QM در زمانی که روند صعودی است، در ابتدای قیمت یک قله میسازد و سپس یک کف. به این شکل قیمت مجدد افزایش یافته و قله بالاتری میسازد. دوباره برگشت پیدا میکند و قیمت پایینتری نسبت به قبل ثبت میکند. محدودهای که بین دو قله قرار دارد، همان زون QM است.
آموزش ستاپ معاملاتی پرایس اکشن RTM به کمک الگوی QM را دنبال کنید
ستاپ Diamond در پرایس اکشن RTM
اما ستاپ دیاموند یا همان الماس زمانی روی چارت قابل مشاهده است که الگوی QM ناموفق عمل کند. شکل الماس با اتصال قله HH به قلههای بالاتر که همان HHH است و همچنین اتصال این خطوط به کف پایینتر LL پدید میآید.
جمعبندی پرایس اکشن RTM
پرایس اکشن سبک RTM چیست؟ سوالی بود که در ابتدا پرسیده شد و در این لحظه باید بهخوبی این سبک از پرایس اکشن را شناخته باشید. پایه این سبک عرضه و تقاضا بود که در این باره صحبت کردیم و توضیحاتی را ارائه دادیم. به مقایسه پرایس اکشن RTM و Lance پرداختیم و ستاپهای هر یک را توضیح دادیم.
دوره پیشرفته فیوچرز میتواند شما را در تشخیص بازار نیز همراهی کند تا عملکرد بهتری داشته باشید. پرایس اکشن RTM ارتباط مستقیمی با نمودار قیمت ارزهای دیجیتال دارد که نباید کندلها را دستکم بگیرید و به اندیکاتورها تکیه کنید.
سؤالات متداول در مورد پرایس اکشن RTM
امکان پیش بینی نمودار قیمت با پرایس اکشن RTM وجود دارد؟
بله با کمک RTM می توانید قیمت را پیش بینی کنید و برای آینده برنامه ریزی کنید.
بهترین روش پرایس اکشن، RTM است؟
به عقیده برخی پرایس اکشن RTM بهترین روش برای نمودار قیمت است و نیاز به سبک دیگری نخواهید داشت.
از Price action سبک لنس استفاده کنیم یا آرتیام؟
استفاده از هر روش و سبکی به علاقه و نوع معاملات شما بستگی دارد. می توانید از تلفیق هر دو نیز استفاده کنید و یا فقط یکی را برای معاملات به کار بگیرید.
توجه به تمام ارکان قیمت مانند Shadowها مهم است؟
صد در صد. پرایس اکشن RTM تماماً با قیمت سر و کار دارد و قیمت نیز شامل کندل، سایه ها، قیمت باز و بسته شدن است.
شناسایی انواع الگوها در پرایس اکشن RTM مهم است؟
بله. سرعت بخشیدن به تحلیل باید الگوهای مختلفی را بشناسید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.