تتر چیست؟ (هر آنچه که باید در مورد USDT بدانید!)
تتر چیست؟ بهترین سؤال برای شروع مقاله است. آیا میدانید بهترین کیف پول تتر چیست؟در این مقاله به سؤالاتی که ذهن شما را درگیر کرده و روز به روز تعدادشان بیشتر میشود، پاسخ میدهیم. قصد داریم صفر تا صد تتر (USDT) را همراه با مزایا و معایب تتر و انواع آن را خدمت شما ارائه کنیم.
تتر از چه زمانی شروع به کار کرد؟ (تاریخچه تتر)
تتر در سال 2015 میلادی وارد دنیای ارزهای دیجیتال شد. تتر با 2 توکن USDT و EURT شروع به کار کرد که USDT همان دلار و EURT هم یورو است. قیمت این ارزها دقیقاً معادل دلار و یورو است. این ارز در شروع کار خود روی بلاکچین بیت کوین توسعه داده شد ولی در ژوئن سال 2017 اعلام کرد که به روی بلاکچین لایت کوین انتقال یافته است. سرانجام در سال 2019 در بستر بلاکچین بیت کوین هم توسعه داده شد و در حال حاضر معاملات زیادی با آن انجام میشود.
تتر (USDT) چگونه کار میکند؟
تتر با پشتیبانی دلار به ارزهای دیجیتال ورود پیدا کرد؛ یعنی به ازای هر تتر که در بازار وجود دارد، یک دلار در خزانه بانکی نگهداری میشود.
تتر متناسب با نیاز بازار و همینطور در دورههای مختلف زمانی، توسط شرکت آیفینکس تولید میشود و وارد صرافی بیتفینکس میشود. USDT در این صرافی توسط تریدرها به صرافیهای دیگر منتقل میشود. بله تراکنشهای تتر غیرمتمرکز است اما روی بلاکچینهای بزرگی فعال است؛ در نتیجه توزیع واحدهای تتر کاملاً متمرکز و هدفمند است. برای آشنایی با نحوه خرید تتر (USDT) در ایران مقاله ما را در بایننس فارسی از دست ندهید.
چند نوع تتر وجود دارد؟
تتر با ورود خود به ارزهای دیجیتال، انواع مختلفی از تتر را به وجود آورد که در ادامه قصد داریم 3 نمونه معروف آن را خدمت شما ارائه کنیم.
تتر اومنی (OMNI)
تتر تا الان روی بلاکچینهای مختلفی به بازار عرضه شده و برای اولینبار بر روی بلاکچین اومنی (OMNI)، خود را معرفی کرد. بلاکچین اومنی همان بلاکچین بیت کوین است؛ مشکلاتی که این کار به وجود آورد این بود که تمام ایراداتی که در شبکه بیت کوین نمایش داده میشد، در تتر هم به وجود میآمد. کند شدن تراکنشها و کارمزدهای بالا و اختلال در شبکه به دلیل حملههای هکرها از دیگر مشکلاتی بود که در شبکه اومنی وجود داشت.
تتر اتریوم (ERC-20)
بعد از مشکلات به وجود آمده توسط شبکه اومنی، توسعه دهندگان به این نتیجه رسیدند که تتر را روی بلاکچین اتریوم نیز ارائه کنند. تتر بهسرعت زیادی در بین مردم محبوب شد زیرا از این موضوع استقبال زیادی کردند. تتر اتریوم سرعت بالاتر و کارمزد پایینتری نسبت به شبکه اومنی دارد.
تتر ترون (TRC-20)
با وجود پروژههای دیفای (DEFI) و با قرارگرفتن روی بستر اتریوم، در سال 2020 استقبال زیادی از این پروژهها شد و باعث شلوغی و ازدحام زیادی در شبکه اتریوم شد. به همین دلیل کارمزدهای تتر بر روی بستر اتریوم افزایش یافت.
بالاخره بستر ترون را برای توسعه تتر ایجاد کردند. تتر ترون نسبت به شبکه اتریوم کارمزدهای کمتری دارد. همچنین سرعت بالاتری دارد و از ایردراپ و جایزههای نگهداری توکنهای TRC-20 پشتیبانی میکند.
توجه داشته باشید که تتر روی بلاکچینهای مختلف دیگری از جمله EOS و BSC ارائه شده است اما به دلیل استقبال کم، در تبادلهای زیادی پشتیبانی نمیشود.
تفاوت انواع مختلف تتر
بیشترین تفاوت بین انواع تتر، تفاوت بین شبکههای بلاکچین آنهاست. شاید بپرسید بلاکچین چیه؟ بلاکچین سیستمی است که اطلاعات در آن ثبت و گزارش میشوند و بین تمام اعضای شبکه به اشتراک گذاشته میشود. اما در سیستمهای دیگر ثبت اطلاعات اینگونه نیست. با استفاده از رمزنگاری و توزیع اطلاعات، امکان هک کردن و دستکاری دادهها تا حد زیادی از بین میرود.
همانطور که توضیح دادیم، تترها انواع مختلفی دارند که فقط با آدرس کیف پول هر تتر میتوان آنها را از یکدیگر تشخیص داد. این نکته را هم بگویم که بین تترها نمیتوان تراکنش تتری انجام داد و برای هر تراکنش باید از شبکه بلاکچین مخصوص به همان تتر استفاده کنید.
چطور انواع آدرس تتر را تشخیص دهیم؟
اگر نمیدانید کیف پولی که در دسترس شماست از کدام تتر پشتیبانی میکند، فقط باید به آدرس والت آن مراجعه کنید. در ادامه راحتترین راه ممکن برای تشخیص انواع تتر را به شما عزیزان معرفی میکنیم.
تشخیص تتر اومنی:
در توضیحات قبلتر گفتیم که تتر اومنی بر روی شبکه بیت کوین قرار دارد، به همین دلیل آدرسهای والت شبیه به هم دارند. آدرسهای تتر اومنی مثل بیت کوین با حروف bc1 یا عددهای (1 و 3) شروع میشوند و 34 کاراکتر دارند.
نمونههای والتهای تتر اومنی:
1FoWyxwPXuj4C6ablqIObsUSaz6D4PZgYRjA
3uejqLmNVRcTRxaBUgR2JACWRukLKtZdiQ
bc1K4xPcUn21kMe9ikdMS8q1PC3WDrGfsLa
تشخیص تتر اتریوم:
چون تتر اتریوم روی شبکه اتریوم قرار دارد در نتیجه باید ویژگیهای آن را داشته باشد. این آدرسها با 0x شروع میشوند و از 42 کاراکتر به وجود میآیند که از آدرسهای والت اومنی طولانیتر هستند.
نمونهای از آدرس تتر بر روی شبکه اتریوم را مشاهده میکنید.
0xe15278ff56604bcc40e627aa8f6c17sdnryq7l5d
تشخیص تتر ترون:
آدرسهای والت این شبکه که از نوع ترون هستند، دارای 34 کاراکتر و همه آنها با حرف T شروع میشوند. به عنوان نمونه میتوانید به مثال زیر توجه کنید.
TR7NHqjeKQxGTCi8q8ZwiHN8SC9qxjLj6t
مزایا و معایب تتر چیست؟
تتر در بین ارزهای دیجیتال توانسته رتبه 3 را به خودش اختصاص دهد؛ پس به این راحتی به این جایگاه نرسیده و حتماً مزایای خیلی خوبی داشته تا به این رتبه دست پیدا کرده است.
مزایای تتر چیست؟
سرعت بالا در انجام تراکنشها: یکی از مهمترین مزیتهای تتر این است که زمان پرداختها را خیلی کوتاه میکند. دیگر لازم نیست روزهای زیادی منتظر انتقالات بین بانکی باشید. البته در ایران نمیتوان به حسابهای خارجی دسترسی داشت که این مشکل بزرگی است. ولی یادتان نرود که هر مشکلی راه حلی دارد.
ثبات قیمت: قیمت ارزهای دیگر بر اساس درخواست کاربران و میزان تراکنشها ممکن است بالا برود و یا برعکس، پایین بیاید. در ارز دیجیتال تتر این مشکل وجود ندارد چراکه قیمت آن ثابت است و این مزیت دل کاربران را قرص میکند.
انتقال بدون محدودیت: همانطور که در جریانید برای واردکردن و خارج کردن دلار، آزادی عمل ندارید و محدودیتهایی وجود دارد که ممکن است برای دور زدن تحریمها و انتقال دلار هزینههای زیادی کنید. پس چرا از تتر استفاده نمیکنید؟ فقط در چند دقیقه دلار را بهراحتی آب خوردن انتقال دهید.
امنیت کامل در برابر سرقت: اگر قصد خرید و فروش دلار کاغذی را دارید، تنها راه ممکن مراجعه به صرافیها و یا دلالهای دلار است. شاید مبلغ معامله شما زیاد باشد، آیا میخواهید همه آن را در کیفتان بگذارید؟! میخواهم بگویم خطر سرقت در مراجعه حضوری و خرید دلار کاغذی بسیار بالاست در صورتی که تتر ارزی دیجیتالی است و مانند دلار، قابل لمس نیست و نمیتوان به آن دستبرد زد؛ در نتیجه امنیت بسیار بالایی دارد و شما در برابر سرقتهای دیجیتالی نیز در امان خواهید بود.
معایب تتر چیست؟
یکی از مسائلی که کاربران را نگران و دلواپس کرده، این است که اگر روزی دلار از تتر پشتیبانی و حمایت نکند، تکلیف این همه آدم که این ارز را خریداری کردهاند چه میشود؟ البته تا الان پیشرفت خیلی خوبی داشته و با قدرت به کارش ادامه داده است و سهم زیادی از معاملات را به خود اختصاص داده و در نتیجه جای نگرانی نیست.
بهترین کیف پولهای Tether کداماند؟
تعدادی از کیف پولهای دیجیتال را در ادامه معرفی خواهیم کرد تا بهترین انتخاب را از بین این کیف پولها داشته باشید. نمیتوان به طور قطعی گفت که این والتها بهترینها هستند، بنابراین برای انتخاب کیف پولتان دقت کافی را داشته باشید.
کیف پول مای اتر والت (MyEtherWallet)
یکی از معروفترین والتهای بلاکچین اتریوم است که کاربران آن را به نام (MEW) هم میشناسند. پشتیبانی از ارزهای دیجیتال زیاد، تریدرها را تشویق به استفاده از این اپلیکیشن کرده است. یکی دیگر از ویژگیهای این کیف پول تتر، این است که کلیدهای خصوصی کاربر را ذخیره نمیکند.
کیف پول اومنی والت (OmniWallet)
کیف پول اومنی (Omni) این دسترسی را به شما میدهد تا به بازار اولیه دسترسی داشته باشید و وقتی که تتر ترون در بلاکچین اتریوم وضعیت خوبی ندارد، خرید و فروش تتر در این شبکه را برای شما راحتتر میکند. مشکل این والت USDT این است که خیلی رابط کاربری راحتی برای افراد تازه وارد ندارد و فقط امکان دریافت و ارسال و نگهداری ارز دیجیتال را به شما میدهد.
کیف پول تتر والت (Tether Wallet)
این کیف پول توسط شرکت TETHER توسعهیافته است و به همین دلیل انتخاب خیلی از افراد بوده است. تتر والت مثل دیگر کیف پولها دارای قابلیتهایی مانند: ارسال، تبدیل به ارز، دریافت و امکان پرداخت برای خرید، از ویژگیهای این کیف پول است. تتر والت دست شما را برای دسترسی باز گذاشته است و شما میتوانید هم از اپلیکیشن استفاده کنید و هم نسخه تحت وب آن روی سیستم خود داشته باشید.
کیف پول کوینومی (Coinomi)
از قدیمیترین والتهای دیجیتال میتوان به کوینومی اشاره کرد که امنیت آن یکی از فاکتورهای شرکت توسعه دهنده بود و به ادعای این شرکت، تا الان که ما با شما صحبت میکنیم هیچ اکانتی در آن هک نشده است. پشتیبانی از تعداد زیادی از ارزهای دیجیتال، از مهمترین دلایل محبوبیت Coinomi است. این کیف پول مانند بقیه والتها، قابلیت تبدیل ارزها یا توکنها را نسبت به همدیگر فراهم میکند.
چگونه تتر بخریم؟
2 روش برای خرید تتر پیش رویتان است که میتوانید هرکدام را به دلخواه یاد بگیرید و انجام دهید.
روش اول: صرافیهای خارجی
اولین روش ثبت نام در سایت های خارجی است. در برخی از این سایتها شما باید دلار واقعی را به حسابهای بانکی صرافی مورد نظر واریز کنید. همچنین در بعضی از صرافیها برای واریز و برداشت دلار واقعی باید 0.1 دلار کارمزد پرداخت کنید. در برخی موارد دیده شده سرمایهگذاران در صرافیهای خارجی برای تبدیل بیت کوین به دیگر ارزهای دیجیتال اقدام میکنند.
روش دوم: صرافیهای ایرانی
با جست و جو در اینترنت میتوانید صرافیهای زیادی پیدا کنید که امکان خرید و فروش ارزهای دیجیتال را برای شما فراهم میکنند. شما بعد از انتخاب صرافی موردنظرتان، باید ثبتنام کنید. در پایان ثبتنام احراز هویت شما انجام میشود که این بخش ضروری و مهم است. بعد از تمام شدن مراحل بالا شما میتوانید تتر خریداری کنید و آن را در کیف پولتان ذخیره کنید.
در بعضی از صرافیهای خارجی هم باید احراز هویت انجام شود تا دسترسی کامل به شما داده شود. در غیر این صورت شما محدود به قوانین میشوید و نمیتوانید بیشتر از حد مجاز فعالیت داشته باشید.
با توجه به توضیحات داده شده در مورد تتر، تحقیق و بررسی کنید و زود دست به کار شوید تا بتوانید معاملههای خیلی خوبی را با آن تجربه کنید. در این مقاله با کیف پولهای تتر آشنا شدیم و هرکدام را مورد بررسی قرار دادیم. تاریخچه USDT را بازگو کردیم و امیدواریم به جواب سؤالات خود رسیده باشید و اگر سؤالی ذهنتان را درگیر کرده، مشتاقیم تا جوابگوی شما باشیم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.