ریپل چیست؟
ریپل چیست و چگونه کار میکند؟ مزایایی که ریپل را با سایر رمز ارزها متمایز میکند چیست؟ اگر قصد خرید و فروش ریپل را دارید، پیشنهاد میکنم مقاله را تا انتها مطالعه کنید. بهترین والتهای ریپل را بشناسید و دلیل بلوکه شدن 20 رپیل اولیه را بدانید.
تاریخچه ریپل
در سال 2004 یعنی 4 سال قبل از اینکه بیت کوین به وجود بیاید، رایان فوجر شرکتی را راهاندازی کرد که ریپل پی (RipplePay) نام داشت. هدفی که ریپل پی دنبال میکرد، پروتکلی همتا به همتا از یک شبکه قابل اطمینان بود که با کمک آن بتوان از منطقهای به منطقه دیگر به راحتی پول را انتقال داد که همه مردم بتوانند از آن استفاده کنند.
هدفی که ریپل در گذشته به دنبال آن بود، نزدیگ به هدف امروز آن است ولی به دلیل برخی مشکلات فنی و مدیریتی، در رسیدن به اهدافش خیلی موفق نبود. از 2004 تا 2011 با تعداد کمی شرکت قرارداد بست که کاربران آن از 10 هزار نفر بالاتر نمیرفت.
در همان سال جد مک کالب (Jed McCaleb) که یکی از حمایت کننده های بیت کوین بود به تیم ریپل پیوست. او یا سابقه درخشانی که داشت فوجر را قانع کرد تا کنترل شرکت را به تیم او واگذار کند.
کریس لارسن (Chris Larsen) در سال 20112 وارد شرکت کالب شد و از آن زمان تا به امروز مدیریت اجرایی شرکت ریپل را بر عهده داشته است. ریپل در وب سایت خودش از لارسن بهعنوان یکی از بنیان گذاران این شرکت نام برده است.
زمانی که لارسن به شرکت ریپل پیوست دوران تازه ای برای شرکت ریپل رقم خورد که با عنوان اوپن کوین (Opencoin) از آن یاد میشود.
در سال 2013 ریپل توان توکنی با عنوان XRP را در ماه ژانویه معرفی کند. از سال 2014 تا 2018 ریپل رشد خیلی خوبی داشته است. در اوایل کار یعنی همان 2014 قیمت XRP چند درصد افزایش یافت و پیشی گرفتن از لاین کوین به رتبه دوم دستیافت. شرکت ریپل در مدتزمان 4 سال توانست با بیش از 100 مؤسسه مالی بزرگ قرارداد همکاری ببندد.
ریپل چیست؟
رمز ارزی دیگر در دیجیتال کارنسی است که با نماد (XPR) نمایش داده میشود. ریپل علاوه بر اینکه پولی دیجیتالی است، یک پلتفرمی است که به آن شبکه پرداخت آزاد میگویند که در آن پول در گردش است و معامله میشود. درواقع یک سیستم پرداخت توزیع شده است. در اصل ریپل یک شرکت است و ارز XPR یکی از محصولات این شرکت به شمار میآید.
بانکها و مؤسساتی که از ریپل استفاده میکنند معتقدند که سیستمی که ریپل از آن پیروی میکند میتواند قیمت بهتر و امنیت بیشتری نسبت به سایر ارزهای دیجیتالی دارد. مانند برخی ارزهای دیجیتال ریپل، به شکل غیرمتمرکز فعالیت میکند و امکان ارسال، دریافت و نگهداری ریپل را به کاربران خود ارائه میدهد.
سایر ارزهای دیجیتالی برای تراکنشهای خود از سیستم ماینینگ بلاکچین استفاده میکنند اما برخلاف همه آنها ریپل از یک سیستم کامل با تعداد زیادی سرور جهت تأیید تراکنشهای خود استفاده میکند و به همین دلیل در این پلتفرم تراکنشها با سرعت بالاتری انجام میشود. مورد دیگری که این ارز را نسبت به سایر ارزها متمایز میسازد، هزینه کمتری نسبت به رقبای خود دارد.
هدف ریپل چیست؟
مطمئناً ریپل قصد دارد روی تمام معاملاتی که در سرتاسر جهان انجام میشود، تسلط داشته باشد. مانطور که میدانید این پلتفرم علاوه بر اینکه ارزی دیجیتال است، بلکه این امکان را به افراد میدهد تا از طریق پلتفرم ریپل ارز دیجیتالی خود را در RippleNet ایجاد کنند. ریپل مانند همانند شرکت ترون است. ترون نیز شبکهای بود که قصد داشت افراد به سراسر جهان دسترسی داشته باشند و واسطهای بین فروشنده و خریدار نباشد اما ارز آن TRX نام دارد؛ مانند ریپل که ارزی به نام XPR دارد.
ریپل در سایت خود هدفش را اینگونه بیان میکند که قصد دارد مردم را از سلطه شبکههای مالی مانند، کارتهای بانکی، پرداختهای اینترنتی و بانکها خارج کند. این موارد برای تبادل پول، کارمزد دریافت میکنند و ممکن است مشکلاتی در پی داشته باشند. هدف اصلی ریپل ارائه سرویس و خدمات به مؤسسات و بانکها است.
ریپل هدفی برخلاف بیت کوین دارد. بیایید نگاهی به اهداف بیت کوین بیندازیم. بیت کوین با هدف انجام تراکنشهای همتا به همتا و حذف واسطهها و بانکها دست به کار شد. ریپل قصد ایجاد تغییرات در سیستمهای بانکداری را دارد و اعتقاد دارد که بانکها به خودی خود بد نیستند.
راه حلی که ریپل قصد دارد آن را عملی کند این است که با توزیع محصولات بانکی غیرمتمرکز، مشکلات تبادلات بینالمللی و جهانی را برای همیشه حل کند. بانکها و مؤسسات مالی مشکلاتی دارند که هنوز حل نشده است. هماکنون منتقل کردن مبلغهای کلان، بین 33 تا یک هفته زمان میبرد که کارمزدهای بسیار زیادی دارد. ریپل راه حلی برای تمام این مشکلات است.
ریپل در راستای هدف خود رقیبان سرسختی دارد که میتوان به سوئیفت اشاره کرد. مزیتی که ریپل را سرتر از سوئیفت قرار میدهد، توزیع و سرعت بالای تراکنشهاست. شاید بتوان استلار را یکی دیگر از رقیبان ریپل در نظر گرفت.
ریپل نت چیست و چگونه کار میکند؟
مؤسسهها و شرکتهای مالی میتوانند با کمک دروازههایی وارد سیستم ریپل شوند. این مکانیزم (RTXP) نام دارد. این سیستم بیشتر با نام “ریپل نت” شناخته شده است که مهمترین بخش از تکنولوژی Ripple بهحساب میآید.
برای نحوه عملکرد آن میتوان گفت: هنگامیکه یک ارگان، اعم از دولت و مؤسسههای مالی عضوی از ریپل نت شوند، با استفاده از دروازههایی که وجود دارد، میتوانند با سرعت بیشتر و هزینه کمتری معاملهها را انجام دهند؛ همچنین کسی که در ریپل عضو باشد بهعنوان گیرنده امکان دریافت هر نوع ارزی مانند اتریوم و بیت کوین خواهد داشت. کسی که باید بهصورت مداوم مبلغهای زیاد و هنگفتی را به خارج از کشور ارسال کند، ریپل به یاری آن میشتابد.
ریپل برای اعتماد بین دو طرفی که قصد انجام معاملهای را دارند، از واسطهای به نام (Gateway) استفاده میکند. Gateway واسطهای اعتباری است که ارزهای دیجیتالی را به کمک شبکه ریپل به آدرسهای عمومی ارسال/ دریافت میکند.
با این پلتفرم شما امکان پرداخت هزینه را با هر رمز ارزی دارید و کارمزدی که در معاملات داخلی آن انجام میشود تنها ۰٫۰۰۰۰۱ دلار است که این مقدار برای جلوگیری از حملههای DDos و اگرنه کارمزد آن صفر بود.
مزایا و معایب ریپل
مزایای ریپل
- از امنیت بالایی برخوردار است
- سرعت بالا در انجام تراکنشها
- توانایی تبدیل به هر ارز یا کالایی را دارد
- امکان دریافت/گرفتن وام با سرعت بالا
- امکان دسترسی آسان به شبکههای پرداخت
- با توجه به اینکه تمام توکنها در آغاز کار ریپل استخراج شده است، این ارز تورم ندارد.
معایب ریپل
- برخلاف وعده خود مقدار کمی از ریپل را به کاربران شبکه انتقال داد.
- قابل استخراج نیست
- آزمایشگاههای XRP بیش از نیمی از ریپل را در شبکه خود ذخیره کرده است تا از ارزش آن سور ببرد.
- با توجه به متن باز بودن آن و در دسترس بودن کد آن، امکان هک وجود دارد.
قیمت ریپل
با توجه به قیمتهای رمز ارزها، قیمت ریپل نیز دارای نوساناتی است که برای مشاهده روی قیمت لحظهای و نمودار ریپل، کلیک کنید. برای اینکه در بررسی تکنیکال موفق باشید و بهترین زمان برای خرید و فروش را انتخاب کنید، روی تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال کلیک کنید.
چگونه ریپل استخراج کنیم؟
ریپل قابلیت استخراج ندارد. تمام توکنهایی که XRP دارد 100 میلیارد است که هماکنون نزدیک به 41 میلیارد آن عرضه شده است. در ابتداً خود شرکت ریپل تمام توکنها را استخراج کرده است، بنابراین چیزی برای استخراج باقی نمیماند.
چگونه ریپل بخریم؟
برای خرید ریپل میتوانید از 2 راه زیر اقدام کنید:
1- خرید رمز ارزهایی مانند اتریوم و بیت کوین در سایتهای داخلی (ایرانی) و تبدیل آنها به ریپل در صرافیهای خارجی.
2- خرید مستقیم از سایتها و صرافیهای خارجی
توجه!
قبل از ترید در صرافیهای خارجی از تحریم نبودن ایران توسط آن اطمینان حاصل کنید و در صورت تحریم بودن از (VPS) استفاده کنید تا IP شما توسط صرافی خارجی بلاک نشود
بلوکه شدن تعداد 20 ریپل چیست؟
تفاوتی که ریپل با بیشتر ارزهای دیجیتال دارد این است که بعضی از کیف پولهای آن تعداد 20 ریپل برای فعالسازی نیاز دارند که شما نمیتوانید از این 20 ریپل در معاملات خود استفاده کنید.
برای مثال میتوان به کارتهای بانکی مختلف اشاره کرد. مثلاً بانک ملت همیشه 10 هزار تومان در کارت نگهداری میکند و شما نمیتوانید از آن مبلغ استفاده کنید. این 20 ریپل حداقل موجودی برای استفاده از برخی والتها است.
کیف پولهای ریپل (XRP)
برای نگهداری رمز ارزهای مختلف میتوانید از کیف پولهای نرمافزاری و سختافزاری استفاده کنید که هرکدام به نحوی باری از روی دوشتان برمیدارند. برای آشنایی شما با والتهای معتبر ریپل، تعدادی از آنها را بهعنوان نمونه ذکر کردیم.
1 – کیف پول سختافزار لجر نانو اس (Ledger nano s)
از معتبرترین والتهایی است که افراد زیادی از آن استفاده میکنند و قابلیت پشتیبانی از ریپل و سایر ارزهای دیجیتالی را دارد. این کیف پول از امنیت بالایی برخوردار است. شاید نگران گم شدن این کیف پول دیجیتالی باشید چراکه نرمافزاری نیست و قابلحمل میباشد. ویژگی که این کیف پول از آن برخوردار است، قابلیت بکاپ گیری هنگام گم شدن و به سرقت رفتن آن است.
2 – کیف پول (Toast)
با ارائه نسخههای موبایلی (اندروید و آیاواس) و نسخههای دسکتاپ و نسخه تحت وب، تبدیل به یکی از محبوبترین والتهای موجود در بازار شده است.
3 – کیف پول (exarpy.com)
از بهترین گزینهها برای نگهداری ریپل و ارزهای دیجیتالی دیگر است. این والت در اصل یک کیف پول گرم است و فقط زمانی که قصد استفاده از آن را دارید، به اینترنت متصل شوید. این والت در حالت آفلاین قابل اجراست. از مزیتهای دیگر این کیف پول میتوان به این مورد اشاره کرد که کلیدهای عمومی و خصوصی شما روی هیچ سروری ذخیره و نگهداری نمیشود.
4 – کیف پول موبایلی (edge.app)
استفاده از این نرمافزار آسان است و از حریم خصوصی شما بهخوبی محافظت میکند. علاوه بر ریپل میتواند از 12 نوع رمز ارز دیگر پشتیبانی کند. یکی از امکاناتی که این اپلیکیشن را جذاب کرده این است که توانایی ذخیره، ارسال و دریافت 21 نوع آلت کوین مختلف را دارد.
ریپل مانند ارزهای دیجیتالی دیگر به تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال نیاز دارد. اگر خواستار موفقیت در این بازار هستید، پیشنهاد میکنیم هر چه سریعتر شروغ به یادگیری کنید و بهترین بازدهی را از دیجیتال کارنسی بگیرید. استلار (XLM) چیست و چه تفاوتی با ریپل (XRP) دارد؟ را بخوانید تا متوجه تفاوت های این دو ارز دیجیتال بشوید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.