تفاوت ساختارهای FTR و FL در پرایس اکشن RTM
سبک پرایس اکشن RTM سبکی است که به تحلیل بازار با استفاده از سطوح عرضه و تقاضا میپردازد و از کامل ترین سبکهای معاملاتی به شمار میرود. هدف از روش معاملاتی پرایسی RTM، خوانش قیمت و همچنین یافتن نقاطی در نمودار است که بزرگان بازار ( بانکه تریدرها، موسسات مالی و … ) به آنها علاقهی بسیاری دارند و تصمیمات خود را در آن نواحی یا سطوح میگیرند. این سبک به دلیل قدرت بالایی که دارد میتوانید اثر روانشناسی معاملهگری (ترید) را کاهش دهد. در ادامه با آموزش تفاوت بین ساختارهای FTR و FL در پرایس اکشن RTM با ما همراه باشید.
فلگ لیمیت (Flag Limit) در پرایس اکشن RTM چیست؟
فلگ لیمیت یا همان FL (Flag Limit) یکی از ساختارهای مهم سبک پرایسی RTM به شمار میرود. FL، هم به عنوان ستاپ معاملاتی استفاده میشود و هم به عنوان ابزاری برای پیشبینی جهت آینده بازار در پرایس اکشن RTM به شمار میرود.
مراحل تشکیل فلگ لیمیت FL در پرایس اکشن RTM:
- شکستن حمایت یا مقاومت
- بازگشت قیمت به ناحیهی شکسته شده یا اصطلاحا انگولف ناحیه شده شکسته
- توقف قیمت (تشکیل بیس)
- ادامهی حرکت
تصویر زیر، ستاپ فلگ لیمیت صعودی را نشان میدهد که قیمت پس از برخورد به Supply به سمت بالا حرکت کرده است:
بانک تریدرها و موسسات مالی سفارشات خرید یا فروش خود را در FLها قرار میدهند، از این رو در صورتی که قیمت به فلگ لیمیت بازگردد، موقعیت بسیار خوبی برای ورود به بازار بوجود میآید.
FTR در سبک پرایس اکشن RTM چیست؟
FTR مخفف Failure To Return است و یکی دیگر از مفاهیم پرایس اکشن RTM به شمار میرود. این ساختار همانند FL یک الگوی ادامه دهندهی روند است. FTR شباهت زیادی به FL دارد.
FTR در زبان فارسی به معنای ناتوان از بازگشت میباشد. هرگاه قیمت به یک مانع مانند حمایت یا مقاومت یا ناحیهی عرضه و تقاضا و … میرسد؛ قیمت پس از شکست برنگردد و به مسیر قبلی خود ادامه دهد. این سناریو همان FTR در پرایس اکشن RTM است.
عکس زیر یک FTR تقاضا را نشان میدهد:
مراحل تشکیل الگوی FTR تقاضا در پرایس اکشن RTM:
- تشکیل یک حمایت و مقاومت (ماژور یا مینور)
- اینگلف شدن و شکست قدرتمند حمایت و مقاومت
- تشکیل حمایت و مقاومت دوم (ماژور یا مینور)
- برگشت قیمت از حمایت و مقاومت دوم و تشکیل کندلهای بیس
- اینگلف و شکست قدرتمند حمایت و مقاومت دوم
پس از تشکیل این ساختار، محدودهای که قیمت در آن روند خنثی ساخته و کندلهای بیس تشکیل داده است، به عنوان، ناحیه پرایس اکشن (PAZ) عرضه و تقاضا در نظر گرفته میشود. ما انتظار داریم که قیمت پس از برگشت، به این ناحیه واکنش نشان دهد. اما همیشه اینگونه نمی شود! برای درک بهتر این موضوع توصیه اکید می کنم ویدیوی زیر را تا انتها تماشا کنید:
تفاوت ساختار FL و FTR در چیست؟
در سادهترین حالت میتوان تفاوت FTR و FL را در 4 جملهی زیر خلاصه کرد:
FTR | FL |
با یک خط مقاومت با حداقل یک برخورد به آن وجود داشته باشد، در این صورت معتبر است. | با یک خط مقاومت با حداقل یک برخورد به آن وجود داشته باشد، در این صورت معتبر است. |
قیمت خط مقاومت را می شکند و از بازگشت به آن ناتوان است. | قیمت خط مقاومت را می شکند و باز می گردد و خط مقاومت را اینگولف می کند. |
KINK بالای خط مقاومت قرار دارد. | KINK روی خط مقاومت قرار دارد. |
قیمت سقف بالاتر می سازد. | قیمت سقف بالاتر می سازد. |
مثال از ساختار FL و FTR
در ویدیوی زیر مثال هایی از چارت طلا و ارز سولانا آورده شده است تا دید بهتری نسبت به این ساختارها داشته باشید:
سبک پرایسی RTM یا Read The Market، سبکی است که خوانش بازار را به ما میآموزد. با یادگیری پرایس اکشن RTM قادر خواهید بود که ترفندهای موسسات بزرگ و بانک تریدرها را به راحتی در چارت شناسایی کنید و جلوی ضررهای احتمالی را بگیرید. RTM جزو پیچیدهترین والبته کاملترین سبکهای معاملاتی به شمار میرود و یادگیری آن بدون داشتن منبعی کامل بسیار سخت و زمانبر است. مطالب گفته شده تنها بخشی از دریای RTM است و این سبک نکات بسیاری دارد. آکادمی بایننس فارسی دوره پیشرفته منتورشیپ پرایس اکشن RTM ارائه کرده است که با شرکت در آن از هر منبع آموزشی دیگر بینیاز خواهید شد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.