اندیکاتورهای مهم در تحلیل تکنیکال
اندیکاتورهای مهم در تحلیل تکنیکال کدام اند؟ بهترین اندیکاتور برای تحلیل تکنیکال چیست؟ شاید به دنبال اندیکاتورهای مهم تحلیل تکنیکال باشید تا به اهداف خود در معاملات برسید و بهترین نتیجه را نسبت به سایر تریدرها بگیرید. در این مقاله 6 تا از بهترین اندیکاتورهای مهم در تحلیل تکنیکال را معرفی میکنیم که میتوانید از این 6 مورد به نحو احسن استفاده کنید. در ادامه با ما همراه باشید.
1. اندیکاتور CCI
اندیکاتور CCI به «شاخص کانال کالا» نیز شناخته میشود و در دهه 80 میلادی از آن برای کالاهای مختلف استفاده میشده است. با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی امروزه از این CCI بهعنوان یکی از اندیکاتورهای مهم برای تحلیل تکنیکال استفاده میکنند. در بازار کریپتوکارنسی و سایر بازارهای مالی میتوان از آن استفاده کرد و نتایج خوبی رقم زد. برای آموزش تصویری تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال مقاله مرتبط با آن را در بایننس فارسی مشاهده کنید.
اما این اندیکاتور چه معیاری را برای معامله گران معین میکند؟ اندیکاتور CCI قیمت فعلی یک سهم یا ارز دیجیتال را نسبت به میانگین قیمت آن در یک بازه زمانی مشخص اندازهگیری میکند و بین منفی 100 تا مثبت 100 نوسان دارد. اگر عدد مشخص شده در این اندیکاتور بالاتر از صفر باشد، نشاندهنده تغییرات سنگین قیمت دارد که در این هنگام باید سهم را مورد بررسی قرار داد.
از این اندیکاتور برای نمودارهای کوتاه مدت استفاده میشود. به این دلیل که در این وضعیت، سیگنالهایی بهتری دریافت میشود.
2. اندیکاتور RSI
یکی از محبوبترین اندیکاتورها میان تریدرهای تازهکار، اندیکاتور RSI است. باتوجه به سادگی این اندیکاتور سیگنالهای خوبی از آن دریافت میشود. این اندیکاتور با نام «شاخص قدرت نسبی» شناخته میشود که RSI مخفف این عبارت است. اندیکاتور RSI قدرت و جاذبه تغییراتی که اخیراً ایجاد شده است را اندازهگیری میکند و آن را با عددی بین 0 الی 100 نمایش میدهد.
معمولاً از RSI برای تعیین شرایط اشباع خرید و اشباع فروش در بازار ارزهای دیجیتال و … استفاده میشود. برای مشخصشدن اشباع با کمک این اندیکاتور میتوان گفت به طور معمول عددهای بالاتر از 70 نمایانگر اشباع خرید هستند و اعداد کمتر از 30 نشاندهنده اشباع فروش در بازار میباشند؛ بنابراین سیگنالهای خرید و فروش بسیار خوبی برای تریدرها خواهد داشت. البته این اعدا باتوجه به شرایط تغییر میکنند.
همانطور که گفتیم اندیکاتور RSI یکی از مهم ترین اندیکاتورهای در تحلیل تکنیکال است که در بازارهای رنج کاربردیتر است. زمانی میتوانید بهترین بهره را از این اندیکاتور بگیرید که آن را با سایر اندیکاتورها به کار ببرید.
3. اندیکاتور مکدی (MACD)
اندیکاتور مکدی (MACD) مخفف عبارت «واگرایی همگرایی میانگین متحرک» است. این اندیکاتور نیز یکی دیگر از بهترین اندیکاتورهای مهم در تحلیل تکنیکال است. اندیکاتور مکدی بهترین اندیکاتورهای روند و اسیلاتور را با یکدیگر ترکیب میکند و ابزار جدیدی را برای معاملهگر پدید میآورد. اجزای این اندیکاتور شامل دو خط و یک هیستوگرام است.
اولین خط تفاوت بین دو میانگین متحرک را با طول دورههای مختلف اندازهگیری میکند. خط دوم این اندیکاتور به طور ذاتی نمایانگر میانگین متحرک خط اول مکدی (MACD) است. هیستوگرام نیز تفاوت بین این دو خط را بهصورت گرافیکی نمایش میدهد. درواقع زمانی که دو خط اندیکاتور مکدی به یکدیگر میرسند، همدیگر را قطع میکنند تا هیستوگرام به صفر برسد. فاصلهگرفتن این دو خط نیز به منزله افزایش MACD است.
کاربرد این اندیکاتور در بازار ارزهای دیجیتال یا سایر بازارهای مالی این است که برای تأیید یک روند موجود در نمودارهای قیمت استفاده میشود. اگر یک میله در هیستوگرام ارتفاع بیشتری از میله قبلی داشته باشد، نمایانگر آغاز روندی صعودی است که برعکس این مطلب نیز صدق میکند.
4. اندیکاتور ایچیموکو (Ichimoku Kinko Hyo)
اندیکاتور ایچیموکو با نام ابر ایچیموکو نیز در بین تحلیلگران شناخته میشود که مجموعه از خطوط است که روی نمودار رسم میشوند. به کمک این اندیکاتور میتوانید تحرکات قیمت را در آینده تعیین کنید.
همچنین میتوان سطوح مقاومت و حمایت را مشخص کرد. در ادامه در مورد اندیکاتور ایچیموکو توضیح میدهیم:
کیجونسن (KijunSen)
این خط با رنگ آبی نمایش داده میشود و به عنوان خط استاندارد یا خط پایه از آن یاد میشود. کیجونسن نتیجه میانگینی از پایینترین نقطه و بالاترین نقطه در 26 دوره زمانی قبل میباشد.
تن کانسن (TenkanSen)
TenkanSen به خط بازگشت مشهور است و با رنگ قرمز نمایش داده میشود. خط تن کانسن حاصل میانگین گرفتن پایینترین قیمت و بالاترین قیمت در 9 دوره قبلی است.
چیکو اسپان (Chikou Span)
این خط با رنگ سبز مشخص میشود و عنوان خط عقبمانده را به خود اختصاص داده است. Chikou Span قیمت پایانی روز است. این خط از 26 دوره زمانی قبلی رسم میشود.
سنکو اسپان (Senkou Span)
اولین خط آن حاصل میانگینی خطوط TenkanSen و KijunSen است که تا 26 دوره زمانی بعدی را رسم میکند. دومین خط از سنکو اسپان حاصل میانگین گرفتن از بیشترین و کمترین قیمت در 52 دوره زمانی گذشته است که تا 26 دوره بعدی آن رسم میشود.
5. اندیکاتور استوکاستیک (Stochastic)
یکی دیگر از اندیکاتور های مهم برای تحلیل تکنیکال، اندیکاتور استوکاستیک میباشد که مشخص میکند که یک روند در چه زمانی به پایان خود میرسد. همانند اندیکاتور RSI میتواند شاخصی برای نمایش خرید بیش از حد و فروش بیش از اندازه یک سهم باشد.
اندیکاتور استوکاستیک (Stochastic) شامل دو خط میباشد. این دو خط در مقیاس و نمودار جداگانهای رسم میشوند. از این اندیکاتور میتوانید برای مشخصکردن زمان ورود و خروج معامله در آغاز هر روندی استفاده کنید. زمانی که این اندیکاتور به عددی بالاتر از 80 برسد، به این معنا است که سهم موردنظر بیش از حد معقول خریداری شده است. به همین دلیل امکان روند نزولی آن وجود دارد.
زمانی میتوانیم متوجه خرید بیش از اندازه بشویم که اندیکاتور استوکاستیک عددی کمتر از 20 را نمایش بدهد. از این رو شاهد روند صعودی آن سهم خواهیم بود. اندیکاتور استوکاستیک شباهت زیادی با RSI دارد؛ بنابراین ممکن است اطلاعات اشتباه را در روند کار مشاهده کنیم. بهترین کار برای مقابله با ضررهای احتمالی این است که حد ضرر خود را کمی بالاتر انتخاب کنید.
6. اندیکاتور شاخص میانگین جهتدار (ADX)
اندیکاتور ADX یا همان شاخص میانگین جهتدار اندیکاتوری است که از 0 تا 100 عددگذاری شده است و کاربرد آن این است که قدرت یک روند را نمایش بدهد. اگر اندیکاتور ADX عدد کمتر از 20 را نمایش دهد، بیانگر روند ضعیف است. اگر این عدد بالاتر از 50 باشد، نشاندهنده قدرت روند است. توجه داشته باشید که این اندیکاتور تنها قدرت روند را مشخص میکند و جهت روند را به شما نمایش نمیدهد.
استفاده از این اندیکاتور کمک شایانی برای دریافت اطلاعات دقیق به شما میکند؛ چراکه قدرت روندی که قصد دارید به آن ورود پیدا کنید را مشخص میکند و به این ترتیب با اطمینان خاطر بیشتری وارد معامله میشوید.
با استفاده از اندیکاتور ADX میتوانید متوجه ضعیف شدن روند نمودار شوید و بهسرعت از آن خارج شوید تا با عقبنشینی قیمت و بازگشت روبرو نشوید. از این اندیکاتور میتوانید برای محاسبه و تخمین زدن قدرت یک روند استفاده کنید.
نتیجه گیری
6 اندیکاتور مهم در تحلیل تکنیکال را به همراه یکدیگر مرور کردیم و از ویژگی هرکدام نمونهای بیان کردیم. با استفاده از این اندیکاتورها در کنار تحلیل فاندامنتال میتوانید بهترین عملکرد را در بین تریدرها داشته باشید. درواقع پیشرفت شما وابسته به علم و دانشی است که حین ترید از آن استفاده میکنید و این علم ناشی از تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال است. اندیکاتور های مهم در تحلیل تکنیکال نقشی اساسی را ایفا میکنند؛ زیرا بر اساس آن میتوانید به اطلاعاتی دست پیدا کنید و با کنار هم قراردادن این اطلاعات به نتایج فوقالعادهای برسید. در مقاله بعدی به بهترین رباتهای ترید ارز دیجیتال در سال ۲۰۲۱ میپردازیم. آموزش اندیکاتور واگرایی معمولی و مخفی مکدی را از دست ندهید و با واگرایی ها آشنا شوید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.