آموزش اندیکاتور حجم معاملات (Volume)
در این مقاله آموزش اندیکاتور حجم معاملات (volume) هدف تیم بایننس فارسی است. همیشه اندیکاتورها به کمک معامله گران و تحلیل گران میروند تا با استفاده از آنها بتوان اطلاعات مهمی برای خرید و فروش و… به دست آورد. اندیکاتور حجم معاملات یا همان اندیکاتور volume نیز در این راستا دادههای مهمی به تریدر انتقال میدهد که در این مقاله قصد داریم به آنها اشاره کنیم. نکات مهمی در مقاله ذکر شده است که میتوانید از آنها استفاده کرده و در تحلیل تکنیکال خود بهترین نتیجه را بگیرید.
آموزش اندیکاتور حجم معاملات (volume) +حجم معاملات چیست؟
شاید برای شما سؤال باشد که کدام اندیکاتور حجم معاملات را نشان می دهد؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت اندیکاتور volume این وظیفه را به عهده دارد. علاوه بر نشان دادن حجم معاملات، تعداد معاملات در یک رنج قیمتی مشخص و در یک تایم فریم را نمایش میدهد. همچنین بهعلاوه دو مورد گفته شده ممکن است تریدر بتواند بر اساس تحلیل خود از اندیکاتور، از قدرتمند یا ضعیف بودن روند آگاه شود.
اکثر معامله گران از شاخص حجم معاملات استفاده نمیکنند، زیرا معتقدند که اندیکاتور سادهای است و اطلاعات مهمی در بر ندارد؛ در صورتی که شما میتوانید با استفاده از همین اندیکاتور سود خود را افزایش دهید و ریسک را در معاملات به حداقل میزان ممکن برسانید. حجم معاملات تأییدی برای الگوهای استفاده شده توسط تریدر در معاملات است. منظور از الگوها، الگوی سر و شانه، الگوی پرچم و… است.
اگر نگاه سادهای به چارتها و نمودارهای ارز دیجیتال یا سایر بازارهای مالی داشته باشید، حتماً ستونهای سبز و قرمز را مشاهده کردهاید. به هر یک از این ستونها کندل یا همان شمع گفته میشود. رنگ سبز کند نشاندهنده افزایش حجم معاملات نسبت به حجم قبل از خود است و رنگ قرمز کندل به این معنا است که حجم معاملات از معاملات قبلی کمتر بوده است.
زمانی میتوانیم آغاز روند جدیدی را در نظر داشته باشیم که حجم معاملات در چارت بالا باشد. در مقابل زمانی که حجم معاملات پایین باشد، به این معنا است که تریدرها قصد انجام ترید ندارند. چون معاملهگر به دنبال موقعیتهای مناسب برای ورود به سهم است و زمانی که روند سهم ضعیف است و شرایط مناسب نمیباشد از ورود به سهم جلوگیری میکند. با استفاده از حجم معاملاتی که اندیکاتور volume نشان میدهد، میتوان زمانی که نمودار نزولی و یا صعودی خواهد بود را تشخیص داد. در ادامه مطالب نکاتی در مورد ورود و خروج به معامله را مطرح کردهایم.
در این قسمت از مقاله آموزش اندیکاتور حجم معاملات نکاتی را مطرح میکنیم که هنگام استفاده از اندیکاتور حجم معاملات در ارز دیجیتال، باید آنها را در نظر داشته باشید:
ابتدا باید حجم معاملات یا همان volume معاملات را مشاهده کنید. در قدم بعدی باید نمودار رمزارز موردنظر را بررسی کنید. در آخر زمانی که volume معاملات در حال افزایش باشد، ممکن است روند قیمت مثلاً ارز دیجیتال بیت کوین تغییر کند. برای مشاهده حجم نمودار در زمانهای مختلف، میتوانید تصویر زیر را مشاهده کنید.
چه سیگنال هایی را می توان با اندیکاتور حجم معاملات دریافت کرد؟
1. روند صعودی
زمانی تأیید و ادامه روند صعودی را در پیش خواهیم داشت که یک روند صعودی وجود داشته باشد و قیمت نیز به دنبال آن افزایشی باشد، در همین شرایط حجم معاملات نیز باید صعودی و روند رو به افزایشی داشته باشد.
2. روند نزولی
در مقابل زمانی که روند نزولی وجود داشته باشد و volume معاملات افزایش یابد و نمودار در چارت نیز بیشتر شود، سپس بعد از رشدی که داشته است، دوباره روند نزولی را در پیش بگیرد و قیمت در زمان برگشت بالاتر از کف قبلی خودش باقی بماند و حجم فروش کاهش داشته باشد، میتوانیم صعود در روند قیمت را مشاهده کنیم.
- در صورتی که قیمتها روبه افزایش باشند ولی در مقابل معاملات کاهشی باشند، معکوس شدن روند را در پیش داریم که از روند صعودی به روند نزولی تغییر پیدا میکند.
- اگر به شکل همزمان خط روند صعودی شکسته شود و حجم معاملات کاهش داشته باشد، بعد از اینکه حجم معاملات کاهش یافت، روند نزولی نمودار را مشاهده خواهیم کرد.
3. بازگشت روند
هنگامی که یک رمزارز یا … نزول و صعودی را به شکل بلندمدت تجربه کند و در راستای همان نمودار حرکتی ثابت و خنثی داشته باشد و در این هنگام حجم معاملات افزایش یابد، نشانهای از بازگشت روند را از این وضعیت برداشت میکنیم.
چه زمانی وارد معامله شویم؟
برای اینکه به این موضوع پی ببریم که چه زمانی وارد معاملات شویم تا سود خوبی کسب کنیم و از ضررهای احتمالی فاصله داشته باشیم، باید به دو مورد زیر توجه کنید:
1. قیمت روز رمزارز، مثبت باشد.
2. حجم معاملات (volume) در روز، از میانگین حجم معاملات ماهانه بیشتر باشد.
زمانی که 2 نکته گفته شده بهصورت دقیق رعایت شده باشد، میتوان نقطه ورود به معامله را مشخص کرد تا خریدهای خود را به ثبت برسانید.
چه زمانی از معامله خارج شویم؟
حال دانستیم که چه زمانهایی میتوانیم وارد معامله شویم و خرید خود را انجام دهیم. در این قسمت زمانی باید بدانیم چه زمانی باید از معامله خارج شویم. برای این منظور به نکات گفته شده توجه کنید:
1. قیمت روز ارز دیجیتال، منفی باشد.
2. حجم معاملات (volume) در روز، از میانگین حجم معاملات ماهانه بیشتر باشد.
نکات مهم برای استفاده حجم معاملات (Volume)
با مقاله آموزش اندیکاتور حجم معاملات (volume) همراه هستید و در این قسمت نکات و روشهایی را مطرح میکنیم که با استفاده از حجم معاملات (volume) قابل اجرا است و در ابتدا باید با آنها آشنا شده و سپس میتوانید به بهترین نحو از آنها استفاده کنید.
1. اولین مورد حجم معاملات در یک روند صعودی است و همانطور که در تصویر مشاهده میکنید به 2 شکل انجام میشود. حجم معاملات (volume) در روند صعودی از روند الگو میگیرد و مانند آن عمل میکند.
2. حجم معاملات در یک روند نزولی را در عکس پایین مشاهده میکنید. در روند نزولی یک کریپتو، حجم زیادی از معاملات تأییدی بر نزولی بودن روند نمودار است.
3. حجم معاملات در پولبکها (pullback) را میتوانید در این قسمت ملاحظه کنید. زمانی که نمودار یک رمزارز مانند کاهش قیمت، پولبک بزند حجم معاملات نیز کاهش مییابد و اگر حجم معاملات افزایش داشته باشد، پولبک ادامه خواهد داشت.
4. حجم معاملات در بریک اوت (break out) را میتوان در تصویر زیر مشاهده کرد. زمانی حجم یک کریپتو بهصورت ناگهانی رشد میکند که شکست معتبری انجام شود. در صورتی نمیتوان شکست را معتبر دانست که حجم افزایشی نداشته باشد.
5.آخرین مورد حجم معاملات در پامپ و دامپهای لحظهای است. رشد ناگهانی قیمت (پامپ) و افزایش حجم معاملات، احتمال به وجود آمدن بازگشت روند را تصدیق میکنند. در مقابل اگر قیمت بهصورت ناگهانی افت کند (دامپ) و افزایش حجم رخ دهد، احتمال بازگشت روند نیز وجود دارد.
آموزش اندیکاتور حجم معاملات به پایان رسید و امیدواریم نکات خوبی را برای استفاده یادداشت کرده باشید. تکنیکها و روشهایی را برای استفاده از اندیکاتور حجم در معاملات بازگو کردیم. همچنین زمانهایی که میتوانید به معاملات ورود پیدا کنید و یا از آن خارج شوید را بیان کردیم. شاخص حجم معاملات نکات خوبی را به تریدر و سرمایهگذاران ارائه میکند، در نتیجه کار با این ابزار را یادبگیرید و با سایر اندیکاتورها تلفیق کنید تا به نتایج بسیار خوبی دست پیدا کنید. در مقاله بعدی به آموزش اندیکاتور استوک استیک به صورت کاربردی میپردازیم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.