آموزش نواحی عرضه و تقاضا Supply & Demand
ترید در نواحی پرایس اکشن عرضه و تقاضا (Supply & Demand) چگونه انجام میشود؟ نواحی عرضه و تقاضا (Supply & Demand) را چگونه میتوان ترسیم کرد؟ بهمنظور فعالیت در بازارهای مالی باید دانش و تجربه کافی برای تحلیل چارتهای قیمتی را داشته باشید. فعالان بازارهای مالی از روشهای مختلف برای تحلیل چارت قیمتی دارایی موردنظر خود استفاده میکنند. شما با توانایی شناسایی نواحی عرضه و تقاضا (Supply & Demand) میتوانید نواحیای را که امکان برگشت روند در آنها بیشتر است پیدا کنید، وارد معامله شوید و به این ترتیب سود مناسبی را به دست آورید. معامله در نواحی عرضه و تقاضا (Supply & Demand) که گاهی با سطوح حمایت و مقاومت (Support & Resistance) اشتباه گرفته میشود و همچنین روشهای مختلف معاملهگری در این نواحی، موضوعی است که در این مقاله بهطور کامل بررسی شده است.
نواحی عرضه Supply
زمانی که شخص یا شرکتی تصمیم می گیرد کالا یا ملکی را به هر شکل و ساختاری اعم از کالاهای فیزیکی یا سهام یا ارز دیجیتال در بازار با قیمتی معین وارد و به فروش برساند، از عبارت عرضه Supply برای توصیف این رفتار استفاده می شود. به شکل زیر دقت کنید:
از این تعریف ساده، باید اصطلاحات عرضه و فروش (Supply & Sell) را در یک دسته قرار دهید و بین آنها رابطه اقتصادی برقرار کنید. طبق این تعریف، عرضه Supply به معنای فروش یک دارایی یا کالا به قیمت معین در بازار است. همچنین، اگر می خواهید ظاهری در چارت قیمت پیدا کنید، به دنبال یک شمع یا کندل بلند در حال سقوط باشید که به آن دراپ (DROP) نیز می گویند، این افت بعد از محدوده، یعنی قیمت در محدوده یا حالت رنج آن است. که تصمیم گرفته شده است که قیمت بسیار بالا است و او باید پایین بیاید.
نواحی تقاضا Demand
زمانی که فرد یا شرکتی سعی می کند یک کالا یا سهم یا یک ارز دیجیتال یا حتی یک جفت ارز را در بازار فارکس با قیمت دلخواه بخرد، از عبارت تقاضا Demand برای این رفتار استفاده می شود. به شکل زیر دقت کنید:
طبق این تعریف، تقاضا به خرید (Demand & Buy) کالا یا سهام در همان سطح خرید و در ازای پرداخت مبلغ مورد نظر از فروشنده اطلاق می شود. این تعریف مشابه تعریف فوق است، اگر بخواهیم ظاهر یا به اصطلاح الگوی آن را پیدا کنیم، باید به دنبال یک شمع بلند صعودی باشیم که به آن شمع رالی Rally می گویند، این رالی قیمت در واقع همان قیمتی است که در یک محدوده یا همسایگی، و سپس تصمیم گرفته می شود که قیمت پایین است و باید افزایش یابد. این تصمیمات توسط غول های بازار (کسانی که پول زیادی دارند) گرفته می شود.
سبک مناطق عرضه و تقاضا (Supply & Demand) چگونه است؟
اگر بخواهید در معاملهگری براساس عرضه و تقاضا (Supply & Demand) به موفقیت برسید، باید در یافتن این نواحی با احتمال گرفتن سود بالا از آنها و همچنین ترسیم درست محدوده، به مهارت برسید. با گذشت زمان، تمرین و کسب تجربه در این راه، حتماً به هدف خواهید رسید؛ با این حال چند ترفند وجود دارد که راه را سادهتر میکند و به شما در این مسیر کمک خواهد کرد. در ادامه ابتدا به بررسی چگونگی یافتن نواحی عرضه و تقاضا (Supply & Demand) روی چارت قیمتی خواهیم پرداخت.
باید بدانید احتمالاً در پیداکردن این نواحی با مشکلاتی مواجه خواهید شد؛ با این حال همانطور که پیش از این نیز اشاره کردیم، ترفندهایی وجود دارد که میتوان با استفاده از آنها این نواحی را بهسادگی پیدا کرد. در مطالب پیش به این نکته اشاره شد که نواحی عرضه و تقاضا (Supply & Demand) زمانی تشکیل میشوند که بانکها یا موسسات مالی مقادیر بالایی از یک دارایی را خریداری کنند یا بفروشند.
این نواحی در نمودار قیمتی بهصورت رشد یا افت شدید قیمت دیده میشود؛ بنابراین بسیار ساده است و برای یافتن نواحی عرضه و تقاضا باید بهدنبال صعود یا نزول شدید قیمت دارایی باشید. این علائم بدیهی نشاندهنده آن هستند که بانکها مقدار زیادی از دارایی مربوط را در آن محدوده خریداری کرده یا فروختهاند. برای درک کامل این موضوع ویدیوی زیر را تا انتها ببینید و یادداشت برداری کنید؛ چرا که ارز این ویدیو کمتر از دوره های آموزشی میلیونی نیست:
یافتن مناطق عرضه و تقاضا (Supply & Demand)
قبل از خواندن این آموزش، خودتان فکر کنید! ایده باید این باشد که خود را به جای غول های بازار (موسسات مالی و بانک ها) بگذارید، این به چه معناست؟ پاسخ این است که شما فکر می کنید آنقدر پول هنگفت دارید، چگونه می توانید معامله گران کوچک را به دام بیندازید، مطمئن باشید وقتی قیمت از جایی است که به شدت رشد می کند یا با سقوط شدید روبرو می شود، معامله بزرگ در آن بخش قرار می گیرد، اما بیایید بزرگتر فکر کنیم آیا شخصی که بازار را می چرخاند می تواند تمام سفارشات خود را در یک نقطه پر کند!؟
می توان گفت بله، وقتی فردی پول زیادی سرمایه گذاری می کند ناگهان قیمت آن افزایش می یابد، باید بگوییم که حق با شماست، اما یک چیز را فراموش کرده اید: اگر فردی با پول زیاد می خواهد چیزی بخرد، آن فروشنده باید پیدا شود! در غیر این صورت مجبور به خرید در سطوح دیگر خواهید شد، پس با این تفاسیر متوجه شدید که منطقه عرضه و تقاضا (Supply & Demand) در 2 نقطه وجود دارد، یکی در ابتدای قله ها و دره ها و دیگری در وسط. مسیر! اما بیایید نگاهی به نحوه برخورد با آن بیندازیم؟
برای درک بهتر این موضوع به بحث زیبای ساختار پایه بازار می پردازیم؛ تا بهترین نقاط عرضه و تقاضا را در چارت مشخص کنید. البته نوع کندل هم مهم است که ویدیوی بالا کاملا به آن اشاره کردیم.
دسته بندی ساختار پایه بازار BMS
تمرکز بر 2 دسته بندی ساختار پایه بازار Basic Market Structure به اختصار BMS ادامه دهنده روند و بازگشتی.
ساختارهای بازگشتی
در ساختارهای بازگشتی ما دراپ بیس رالی DBR و رالی بیس دراپ RBD را داریم که در شکل زیر به صورت کامل به آناتومی این دو مورد پرداختیم:
Drop-Base-Rally: در این ساختار، قیمت به سمت پایین حرکت می کند (اشاره به افت قیمت)، مدتی منتظر می ماند تا ساختار پایه ایجاد شود و در نهایت به سمت بالا افزایش می یابد. (اشاره به افزایش قیمت)
Rally-Base-Drop: در این ساختار، قیمت به سمت بالا افزایش می یابد، مدتی منتظر می ماند تا ساختار پایه ایجاد شود و سپس به سمت پایین حرکت می کند تا یک افت قیمت بزرگ را نشان دهد.
ساختارهای ادامه دهنده
در ساختارهای بازگشتی ما دراپ بیس دراپ DBD و رالی بیس رالی RBR را داریم که در شکل زیر به صورت کامل به آناتومی این دو مورد پرداختیم:
Drop-Base-Drop: در این ساختار، قیمت کاهش مییابد، برای مدتی مکث میکند تا یک پایه ایجاد کند و سپس به صورت قوی به حرکت پایین ادامه میدهد.
Rally-Base-Rally: در این ساختار، قیمت افزایش می یابد، برای ایجاد یک پایه برای مدتی مکث می کند و به حرکت رو به بالا ادامه می دهد.
ساختارهای بازگشتی معمولاً به دلیل استحکام بالا شانس موفقیت بیشتری نسبت به ساختارهای ادامه دهنده دارند.
با نواحی عرضه و تقاضا (Supply & Demand) چگونه ترید کنیم؟
بیایید یک ترید واقعی با نسبت ریسک به ریوارد 10 و سود 40% را باهم مرور کنیم. به شکل زیر نگاه کنید:
ابتدا ارز TOMO در تایم فریم 4 ساعته یک ساختار دراپ بیس رالی ساخته است. سپس به زون Demand یا تقاضا برگشته، معاملات Long را فعال و تا محدوده عرضه Supply خود بالا رفته و تارگت ما را محقق نموده است.
با یادگیری پرایس اکشن RTM قادر خواهید بود که ترفندهای موسسات بزرگ و بانک تریدرها را به راحتی در چارت شناسایی کنید و جلوی ضررهای احتمالی را بگیرید. RTM جزو پیچیدهترین والبته کاملترین سبکهای معاملاتی به شمار میرود و یادگیری آن بدون داشتن منبعی کامل بسیار سخت و زمانبر است. مطالب گفته شده تنها بخشی از دریای RTM است و این سبک نکات بسیاری دارد. آکادمی بایننس فارسی دوره پیشرفته منتورشیپ پرایس اکشن RTM ارائه کرده است که با شرکت در آن از هر منبع آموزشی دیگر بینیاز خواهید شد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.