اندیکاتور (Indicator) چیست؟ آموزش استفاده از اندیکاتور
اندیکاتور چیست و چه کاربردی دارد؟ اندیکاتور یا شاخص یکی از ابزارهای مهم در زمینه تحلیل بازارهای مالی است که بهعنوان نمونه میتوان به بازار کریپتوکارنسی اشاره کرد. اندیکاتور در بازارهایی که از نمودار قیمتی استفاده میکنند کاربرد دارد. اگر چندان با آن آشنا نیستید همراه بایننس فارسی باشید تا کمی به تحلیلهای خود سرعت ببخشید و انواع اندیکاتورها را بشناسید. همچنین اندیکاتورهای مهم نیز معرفی شدهاند که میتوانید از آنها برای تحلیل ارز دیجیتال بهره ببرید.
شاید این سؤال هم ذهن شما را درگیر کرده باشد که اندیکاتورها در چه مواردی الزامی هستند و در چه شرایطی میتوانیم از آنها استفاده نکنیم. استفاده از اندیکاتورها کار چندان سختی نیست، تنها باید تجربه خود را در این زمینه بالا ببرید.
اندیکاتور چیست + انواع اندیکاتور
اندیکاتور (Indicator) با نامهای دیگری مانند شاخص یا نشانگر نیز دیده میشود. اندیکاتور ابزاری است که با استفاده از روابط ریاضی پیچیده بنا شده است. البته شما مسائل ریاضی را مشاهده نمیکنید؛ درواقع اطلاعاتی مانند کمترین و بیشترین قیمت، آخرین و اولین قیمت و حجم معاملات دادههای ورودی هستند که در نهایت به یک شکل گرافیکی تبدیل شده و روی چارت قرار میگیرد.
بسته به نوع هر اندیکاتور، روی قیمت سهم یا حجم معاملات کاربرد دارند. از شاخصها برای پیشبینی روند قیمت یک ارز دیجیتال یا در سایر بازارهای مالی استفاده میشود. اندیکاتورهای مختلفی در زمینه تحلیل ارز دیجیتال وجود دارد که باتوجه به نیاز و استعداد خود میتوانید هر یک از اندیکاتورها را در راستای تحلیل استفاده کنید.
به طور کلی سرعت تحلیلگر با استفاده از اندیکاتور بیشتر خواهد شد و درک بهتری از بازار دارد. همچنین نباید از دقتی که در اندیکاتورها به کار برده شده، چشمپوشی کرد. اگر قصد دارید اطلاعات بیشتری در مورد اندیکاتور به دست آورید، کافی است که ادامه مقاله را مطالعه کنید.
انواع اندیکاتور، شامل موارد زیر است:
اندیکاتورهای روندی
به طور کلی اندیکاتورهای مختلفی برای تشخیص روند فعلی قیمت وجود دارد، اما صرفاً به کمک اندیکاتور نمیتوان از آن باخبر شد؛ بلکه میتوانید باتجربه و دانشی که در این زمینه پیدا کردهاید، بدون اندیکاتوری، روند قیمت را تشخیص دهید. اندیکاتورهایی مانند متحرک ساده، اندیکاتور مکدی، ایچیموکو از بهترین آنها هستند.
اندیکاتورهای مومنتوم
قیمت یک رمزارز تقریباً همیشه نزولی و صعودی است. اگر میخواهید درک درستی از روند داشته باشید، این نوع از اندیکاتورها مناسب شما خواهد بود. شاخصهایی مانند RSI، استوکاستیک و باند بولینگر و… اشاره کرد. اما همانطور که گفتیم سعی نکنید بهصورت کامل به این اندیکاتورها اطمینان کنید، بلکه از دانش خود نیز استفاده کنید.
اندیکاتورهای حجمی
در بازارهای مالی از جمله بازار کریپتو، حجم معاملات، مقدار کل یک رمزارز است که در یک مدت مشخص تعیین میشود. زمانی این حجم افزایشی خواهد بود که قیمت یک ارز دیجیتال در حال تغییر باشد. اخبار فاندامنتال در نزولی یا صعودی شدن حجم معاملات تأثیرگذار هستند.
اندیکاتور حجم در این موضوع به شما کمک خواهد کرد که البته شاخصهای دیگری مانند Chaikin Money Flow و On Balance Volume گزینههای خوبی برای استفاده هستند.
اندیکاتورهای نوسانی
همانطور که از نام آنها پیداست در مواقعی مورد استفاده قرار میگیرند که قیمت یک ارز دیجیتال بهصورت مدام بالا و پایین میرود و یا وضعیت چندان چالشی ندارد و در یک محدوده مشخص شده نوسان دارد. اینجاست که اندیکاتورهایی مانند اندیکاتور پاکت نامه (Envelope) و Average True Range بهترین شاخصها برای استفاده هستند تا بتوانید در لحظه روی نوسانات کنترل داشته باشید.
موارد استفاده اندیکاتورها چیست؟
اگر تریدر (trader) تازهکار باشید، احتمالاً شناخت زیادی در مورد اندیکاتورها ندارید. بهتر است بدانید اندیکاتورها بر اساس تغییرات قیمت که در گذشته رخ داده است به سه قسمت تقسیم میشود:
- ممکن است در مواقعی دیده باشید که قیمت یک ارز دیجیتال صعودی است و ناگهان چند درصد دچار نزول میشود، در این جا برخی اندیکاتورها کمک میکنند تا از تغییر روند باخبر شوید و درواقع هشداری برای تحلیلگر میباشند.
- اگر نمیدانید چه زمانی باید وارد معامله شوید، اندیکاتورها به شما این قابلیت را میدهند که از زمان و قیمت ورود به معامله باخبر شوید؛ البته فراموش نکنید که همیشه نمیتوان به آنها اطمینان کرد، در برخی شرایط ممکن است پیشبینی اندیکاتور درست از آب در نیاید. راهحل این است که خودتان نیز آن موقعیت را درک کرده و معقولانه عمل کنید.
- زمانی میرسد که شما تحلیل خود را بر اساس تجربه و آمار و ارقام و … انجام میدهید و از اندیکاتور استفاده میکنید تا مهر تأییدی بر پیشبینی شما بزند و مطمئن شوید که حرکت شما درست و به جا خواهد بود.
اندیکاتورهای مهم را بشناسید!
اندیکاتورهای زیادی در زمینه تحلیل تکنیکال دارند که در ادامه مقاله در مورد رابطه این دو صحبت خواهید کرد. اما بایننس فارسی 6 اندیکاتور مهم و کاربردی را بهصورت مختصر در این قسمت معرفی میکند تا آشنایی بیشتری با آنها پیدا کنید. برای کسب اطلاعات تکمیلی، مقاله اندیکاتورهای مهم در تحلیل تکنیکال را بخوانید.
- اندیکاتور CCI
به شاخص کانال کالا معروف است و پس از پیشرفت تکنولوژی در این حوزه، به cci تغییر نام پیدا کرد و یکی از اندیکاتورهای مهم در تحلیل تکنیکال شد. این شاخص قیمت فعلی یک ارز دیجیتال یا سهم را نسبت به میانگین قیمت آن در یکزمان مشخص، اندازهگیری کرده که این مقدار بیت 100- تا +100+ نوسان دارد.
- اندیکاتور RSI
افراد تازهوارد از RSI به وفور استفاده میکنند که با بهرهگیری از آن میتوان سیگنالهای خوبی دریافت کرد. شاخص قدرت نسبی نام آن است که RSI مخفف شده آن است. در واقع نام لاتین آن «Relative Strength Index» است. اندازهگیری قدرت و جاذبه تغییراتی که اخیراً رخداده است را بررسی کرده و آن را با عددی بین 0 تا 100 نمایش میدهد. همچنین از آن برای مشخصکردن شرایط اشباع خرید و فروش نیز استفاده میشود.
- اندیکاتور مکدی (MACD)
اندیکاتور مکدی چیست؟ پرسش پر تکراری که در زمینه بازارهای مالی میپرسند. MACD مخفف شده عبارت “Moving Averages Convergence Divergence” است که به معنای میانگین متحرک واگرایی و همگرایی است. کاربرد این اندیکاتور این است که برای تأیید روند در چارتهای قیمت مورد استفاده قرار میگیرد.
- اندیکاتور ایچیموکو (Ichimoku Kinko Hyo)
شاید نام ابر ایچیموکو را شنیده باشید که در اصل آن یک شاخص در بازارهای مالی است و مجموعه از خطوط است که روی یک نمودار رسم میشود. با استفاده از آن میتوان تحرکات قیمت را در آیندهای نزدیک پیشبینی کرد و عکسالعمل درستی انجام داد. علاوه بر آن تعیین سطوح مقاومت و حمایت نیز از دیگر کاربردهای آن است.
- اندیکاتور استوکاستیک (Stochastic)
اندیکاتور استوکاستیک نیز یکی دیگر از مهمترین اندیکاتورها میباشد که تعیین میکند یک روند در چه زمانی خاتمه پیدا خواهد کرد. وجه مشترکی با RSI دارد که توانایی نمایش خرید و فروش بیش از حد را به کاربران دارد. این شاخص شامل دو خط مهم بوده که در اندازه و نمودارهای مجزایی رسم میشوند. کاربرد دیگر آن، تعیین زمان ورود و خروج در معامله در ابتدای هر روند است.
- اندیکاتور شاخص میانگین جهتدار (ADX)
اندیکاتور شاخص میانگین جهتدار یا همان ADX، روند قدرت را با اعدادی بین صفر تا صد نشان میدهد. اگر عددی کمتر از 20 مشاهده کردید، بدانید که روندی ضعیف در مقابلتان است و اگر این عدد بالاتر از 50 باشد، نشاندهنده قدرت خوب روند خواهد بود.
پیشنهاد میشود آموزش اندیکاتور شاخص میانگین جهت دار یا ADX را مطالعه کنید.
اندیکاتور در ارز دیجیتال چیست؟
در مقاله اندیکاتور چیست؟ به این موضوع اشاره کردیم که اندیکاتورها چطور کار میکنند و چرا از آنها استفاده میکنیم. اندیکاتورها در تحلیل بازار ارزهای دیجیتال نیز کاربرد دارند، چون یکی از بازارهای مالی و سرمایهگذاری است که برای نمایش قیمت آن از نمودار استفاده میشود و به همین دلیل اندیکاتورها در این حوزه نیز اجرایی هستند.
همچنین بخوانید: پرایس اکشن چیست؟
چگونه از اندیکاتور استفاده کنیم؟
این پرسش بهصورت کلی است و باید به شکل جزئیتری به آن نگاه کنیم. به دلیل وجود اندیکاتورهای زیاد در تحلیل تکنیکال، باید مشخص کنید که میخواهید از کدام اندیکاتور استفاده کنید، پس قدم اول تعیین اندیکاتور است.
قدوم دوم مربوط به استراتژی معاملاتی شما میشود که یعنی اینکه میخواهید از چه استراتژی استفاده کنید؟ بعد از مشخصشدن نوع استراتژی حالا نوبت آن است که از اندیکاتورهایی استفاده کنید که در همان بخش گنجانده شده است.
قدم سوم به این صورت است که بعد از آنکه متوجه شدید میخواهید دقیقاً چه استراتژی را پیاده کنید، به یک ابزار نیاز دارید. وبسایت تریدینگ ویو نیز یکی از این ابزارها است که با استفاده از قابلیتهای آن میتوانید بهراحتی از اندیکاتورها و … استفاده کنید. تریدینگ ویو دارای پلن های متفاوتی است که بر اساس نیاز خود می توانید اکانت مورد نظر را خریداری کنید. برای خرید اکانت تریدینگ ویو ارزان کافی است تا به بایننس فارسی اعتماد کنید.
رابطه تحلیل تکنیکال و اندیکاتور
اگر بخواهیم ساده توضیح دهیم باید گفت که اندیکاتورها در دل تحلیل تکنیکال جا دارند. بهعنوان مثال کشور ایران را در نظر بگیرید. ایران با مجموع کشورها همگی بخشی از کرده زمین هستند. تحلیل تکنیکال مانند کره زمین بوده که اندیکاتور تنها کشوری از آن است و سایر کشورها را موارد دیگری پر میکنند.
هر زمان که از تحلیل تکنیکال استفاده میکنیم، نمیتوان گفت که فقط از اندیکاتور کمک گرفتهایم، بلکه اندیکاتورها تنها بخشی از تحلیل تکنیکال ما هستند.
نتیجهگیری در مورد اندیکاتور
در مورد اندیکاتورهای مهم و ویژگیهای آنها صحبت کردیم و نحوه استفاده از اندیکاتور را نیز قرار دادیم. از این زمان به بعد باید به دنبال اندیکاتورهای مهم و نحوه استفاده از آنها بگردید. یادگیری همه شاخصها کار چندان هوشمندانهای نیست زیرا تعداد آنها کم نیست و نباید تمام زمان خود را برای مسائلی بگذارید که به کارتان نمیآیند.
امیدوارم به پاسخ اندیکاتور در تحلیل تکنیکال چیست؟ رسیده باشید تا دیگر در شناخت این دو اشتباه نکنید. افراد تازهکار باید روی مفاهیم پایه خود، کار کنند تا مرتکب اشتباه نشوند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.