آموزش اندیکاتور شاخص میانگین جهت دار یا ADX
آموزش اندیکاتور شاخص میانگین جهت دار یا ADX را از زبان بایننس فارسی بیاموزید. اندیکاتور شاخص میانگین جهت دار چیست؟ اندیکاتور ADX چطور عمل میکند؟ چطور باید از اندیکاتور شاخص میانگین جهت دار (ADX) استفاده کنیم؟ آیا این اندیکاتور به تنهایی عملکرد خوبی دارد؟ در این مقاله قصد داریم در مورد اندیکاتور ADX صحبت کنیم که چه ویژگیهایی دارد و چطور باید از آن استفاده کنیم تا نتیجه خوبی بگیریم. با ما همراه باشید تا نکات خوبی را بیاموزید.
اندیکاتور شاخص میانگین جهت دار (ADX) چیست؟
ابتدا لازم است برای معامله گران و کاربرانی که از این اندیکاتور شناخت کافی ندارند، توضیحات مختصری بدهیم تا دید بهتری در مورد اندیکاتور پیدا کنند تا در ادامه به آموزش اندیکاتور ADX بپردازیم. اندیکاتور شاخص میانگین جهت دار برای مشخص کردن کمیت قدرت روند کاربرد دارد.
اندیکاتور ADX توسط «J. Welles Wilder» ابداع شد و برای مشخصکردن حالتهای روند دار (trending) و یا حالتهای بدون روند (non-trending) به کار گرفته میشود.
نتایجی که با کمک اندیکاتور ADX به دست میآید، مبتنی بر میانگین در حال حرکت از گسترش دامنه قیمت در یک تایم فریم یا بازه زمانی است. از اندیکاتور شاخص میانگین جهت دار میتوان در زمینههای مختلفی استفاده کرد که در حوزه ارزهای دیجیتال نیز مورد توجه تریدرها قرار گرفته است.
اندیکاتور ADX به شکل خطی رسم میشود و دارای اعداد ارقامی است که در بازه صفر تا صد قرار دارد. با استفاده از این شاخص میتوانید تمایل روند قیمت را به دست بیاورید که به سمت پایین است و یا به سمت بالا خواهد بود. در ادامه همراه ما باشید تا با نحوه استفاده این اندیکاتور آشنا شوید.
آموزش اندیکاتور ADX
اندیکاتور شاخص میانگین جهت دار از 3 اصل عضو مهم تشکیل شده است که در ادامه با آنها آشنا میشوید:
1. +DI : اندیکاتور جهت دار مثبت (positive directional indicator)
2. -DI : اندیکاتور جهت دار منفی (negative directional indicator)
3. خط ADX : شاخص جهت دار میانگین (average directional index)
برای تشخیص گاوی یا خرسی بودن بازار به مطالب گفته شده توجه کنید:
زمانی که نمودار +DI از -DI بیشتر باشد نتیجه میگیریم بازار گاوی (bullish) است یا تمایل دارد به سمت بالا حرکت کند. در مقابل زمانی که نمودار -DI از +DI بیشتر باشد برداشت میکنیم بازار خرسی (bearish) است تمایل دارد به سمت پایین حرکت کند.
برای استفاده درست از اندیکاتور شاخص میانگین جهت دار (ADX)، ابتدا باید قدرت روند فعلی را مشخص کنیم و بعد از آن باید تشخیص دهیم روند صعودی یا نزولی خواهد بود، بنابراین:
۱- تشخیص قدرت روند با استفاده از اندیکاتور ADX
بهترین کاربردی که اندیکاتور ADX دارد استفاده از همان منحنی ADX است که از ترکیب دو اندیکاتور +DI و -DI تشکیل شده است. هر زمان که منحنی ADX صعودی و رو به بالا باشد، بازار در حال ساخت یک روند قدرتمند است که ممکن است این روند نزولی یا صعودی باشد.
برعکس، هنگامی که ADX نزولی باشد و به سطوح پایین نزدیک شود، بازار روند خاصی را مدنظر ندارد و وارد محدوده استراحت میشود.
نکات قابل توجه در رابطه با تشخیص روند:
1. برای استفاده از این روش بهتر آن است که سطح 20 یا 25 را برای تأیید روند به کار بگیرید؛ یعنی اگر ADX بالاتر از سطح 25 قرار گرفت، میتوانید روند فعلی آن را تشخیص دهید و زمانه که ADX صعودی باشد اما به سطح 25 نرسیده باشد، تعیین قدرت روند با شک و تردید همراه است.
2. برای تشخیص نزولی بودن منحنی ADX در بازارها خنثی؛ بهترین کار این است که ADX به زیر سطح 20 برسد تا خنثی بودن بازار اثبات شود. اگر تریدر روند هستید، پیشنهاد میشود زمانی که ADX کمتر از 20 یا 25 است، از معامله کردن اجتناب کنید.
۲- تشخیص آغاز و پایان روند با توجه به +DI و -DI
بعد از تعیین قدرت روند، نوبت به مشخصکردن صعودی یا نزولی بودن روند است. اگر به فکر استفاده از اندیکاتور شاخص میانگین جهت دار بهصورت تکی هستید، پس راه اشتباهی را در پیش گرفتهاید؛ در تحلیل تکنیکال برای تشخیص و مطمئن شدن از تحلیل، باید از اندیکاتورهای مختلفی استفاده کرد.
بهعنوان مثال به همراه اندیکاتور ADX از دو اندیکاتور DI نیز استفاده میکنند. اندیکاتورهای DI شاخص های جهت دار (Directional Movement) هستند و به همراه ADX، کمک بسیار خوبی برای تشخیص روند هستند.
اگر به نمودار بالا توجه کنید، میتوانید محدودههایی که دو منحنی DI برخورد کردهاند را مشاهده کنید که به طریقی سیگنال خرید و فروش را برای ما مشخص کردهاند. هنگامی که +DI منحنی –DI منحنی را به سمت صعود یعنی بالا بشکند، میتوانید سیگنال خریدی داشته باشید. همچنین زمانی که +DI منحنی –DI را به سمت پایین بشکند، سیگنال فروش برای شما معین شده است.
نکته قابل توجه در رابطه با تشخیص آغاز و پایان:
همانطور که گفتیم ADX از برآیند دو منحنی DI شک گرفته است. هنگامی که این دو منحنی از یکدیگر فاصله بگیرند، خط ADX افزایش پیدا میکند و روندی قدرتمند شروع میشود. در مقابل آن زمانی که دو منحنی به یکدیگر نزدیک میشوند، خط ADX کاهش پیدا میکند و نشاندهنده مبارزه تنگاتنگ خریداران و فروشندگان است.
در این مقاله مطالب مفیدی را در رابطه با اندیکاتور شاخص میانگین یا ADX ارائه کردیم. اگر مقالات بایننس فارسی را دنبال کرده باشید، حتماً میدانید که استفاده از یک اندیکاتور نتیجه مطلوب و دقیقی به همراه ندارد. تحلیل تکنیکال در کنار تحلیل فاندامنتال مؤثر است که باید دانش خود را در هر دو زمینه افزایش دهید تا نتیجه بسیار خوبی به دست بیاورید. در مقاله بعدی به آموزش جامع اندیکاتور باند بولینگر (Bollinger Bands) میپردازیم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.