دوره رایگان آموزش تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال و بیت کوین
آموزش رایگان تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال و بیت کوین را در این مقاله از دست ندهید. اگر به دنبال دوره آموزشی رایگان تحلیل تکنیکال هستید، میتوانید از این مقاله به بهترین شکل ممکن استفاده کنید و اطلاعات پایه و مفاهیم مهم این نوع تحلیل را آموزش ببینید.
درواقع این مطلب، آموزش رایگان تحلیل تکنیکال مقدماتی ارزهای دیجیتال را به شما آموزش میدهد و دیگر لازم نیست از سایر افراد در مورد عملکرد یک اندیکاتور و یا یک اصطلاح سؤال بپرسید. در این مقاله به این درک میرسید که به هیچ کس غیر از خودتان و نمودار قیمت ارزهای دیجیتال نیاز ندارید.
آموزش رایگان تحلیل تکنیکال کریپتوکارنسی را از دست ندهید و همراه بایننس فارسی باشید تا اطلاعات بسیار خوبی را بهصورت کاملاً رایگان دریافت کنید. اگر به هیچ عنوان اطلاعاتی در مورد تحلیل تکنیکال ندارید، مقاله تحلیل تکنیکال چیست؟ را مطالعه کنید.
اطلاعات پایه و ضروری تحلیل تکنیکال
در ادامه قصد داریم به سراغ مفاهیم پایه و ساده تحلیل تکنیکال برویم که البته از اهمیت بالایی برخوردار هستند و شما باید ابتدا با این مفاهیم آشنا شده و سپس به سراغ مطالب پیشرفتهتر بروید. همراه ما باشید تا ابتدا تعریفی از تحلیل تکنیکال داشته باشیم.
مطلب پیشنهادی: آموزش پرایس اکشن یکی از بهترین راه های تحلیل ارزهای دیجیتال است که نباید آن را از دست بدهید.
معنای دقیق تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال و بیت کوین چیست؟
تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال باید به برایتان آشنا باشد؛ این نوع تحلیل از مهمترین روشهای تحلیل در بازارهای مالی مانند ارزهای دیجیتال است. همچنین تریدر (معاملهگر) و تحلیلگران باید با نمودار قیمت کار کنند و با استفاده از اندیکاتورها و الگوهای تحلیل تکنیکال، روند بازار را شناسایی کرده و نسبت به آن حرکت واکنش دهند.
ممکن است تمام پیشبینیها و اطلاعات درست باشد، اما هیچ روشی 100 در 100 قطعی نخواهد بود؛ پس تحلیل تکنیکال به کمک تعدادی ابزار میسر است، هرچند که در برخی از تحلیلها میتوان با چشم روند را تشخیص داد که این موضوع نیز از تجربه سرچشمه میگیرد.
تحلیل تکنیکال چه تأثیری در معاملات خواهد داشت؟
فرض کنید قصد دارید مقداری اتریوم خریداری کنید. در هنگام نگارش این مقاله قیمت اتریوم 4,233.74 دلار است.
از کجا باید بدانید که قیمت آن، تا زمانی که مقاله را به اتمام برسانید کمتر نمیشود؟ شاید هم افزایش قیمت داشته باشیم؛ این حسی که در حال حاضر در وجود شما شکل گرفته است، ترس و تردید است. اگر تحلیل تکنیکال را بهخوبی فرابگیرید، نیازی به تردید و چه کنم چه کنم نخواهید داشت.
تفاوت تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال (بنیادی) چیست؟
به طور کلی تحلیل فاندامنتال کمک میکند تا ارزش ذاتی یک ارز دیجیتال را پیدا کنید. اما تحلیل تکنیکال به شما کمک میکند تا روند قیمت را پیشبینی کنید و با استفاده از آن تصمیم بگیرید. تحلیل تکنیکال با استفاده از میزان عرضه و تقاضا، شاخصها و الگوهای مختلف و… به پیشبینی شما کمک خواهند کرد.
بیشتر بخوانید: تحلیل فاندامنتال چیست؟
لازم است بدانید که هر دو نوع تحلیل برای یک تریدر یا سرمایهگذار مورد اهمیت است؛ بنابراین به این فکر نکنید که تنها با یکی از آنها کار کنید و آموزش ببینید. این اشتباه است! شما میتوانید علاوه بر یادگیری تحلیل تکنیکال، تحلیل فاندامنتال را نیز در کنار آن فرا بگیرید و برای موقعیتهای بزرگ آماده شوید. برای درک بهتر از تفاوت های این دو تحلیل، پیشنهاد می کنیم مقاله مقایسه تحلیل فاندامنتال و تحلیل تکنیکال چیست؟ را مطالعه بفرمایید.
در قسمت بعدی آموزش رایگان تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال و بیت کوین به پدر علم تحلیل تکنیکال اشاره میکنیم.
پدر علم تحلیل تکنیکال
تحلیل تکنیکال مانند ریاضیات و سایر علوم، مربوط به صدها سال قبل است و علم نوظهوری نیست. مبدأ علم تحلیل تکنیکال به شهر ژاپن و قرن 18 برمیگردد. سرانجام در قرن نوزدهم تحلیل تکنیکال به آمریکا ورود پیدا کرد. آقای «چارلز هنری داو» فردی بود که در حوزه تحلیل تکنیکال، شروع به فعالیت کرد که در حال حاضر آن را «پدر علم تحلیل تکنیکال نوین» شناخته میشود.
معرفی نمودار قیمت
حتماً با نمودار قیمت در ارزهای دیجیتال آشنا هستید. نمودار قیمت بر اساس زمان و قیمت مشخص میشود. در اصل خط افقی نشاندهنده زمان است و خط عمودی نمایان گر قیمت است. تحلیل تکنیکال روی نمودار قیمت تمرکز دارد؛ بنابراین اگر نمودار قیمتی نباشد، تحلیل تکنیکال نیز وجود ندارد و یا نتیجه تحلیل شما ناقص خواهد ماند.
انواع نمودارهای مختلف در تحلیل تکنیکال
نمودارهای مختلفی در تحلیل تکنیکال نقش دارند که به 4 شاخه اصلی تقسیم میشوند. استفاده از هر نمودار بستگی به نوع تحلیل فرد، سطح مهارت و … دارد. 4 نمودار اصلی که کاربردهای بسیاری در این علم دارند، عبارتاند از:
1. نمودار خطی
2. نمودار کندل استیک
3. نمودار نقطه و شکل
4. نمودار میله ای
در ادامه نمودار میله ای و کندل استیک را معرفی میکنیم:
• نمودار میله ای
کاربرد نمودارهای میله در نمایش حرکت ارزش ارزهای دیجیتال در یک تایم فریم (دوره زمانی) است. تحلیلگر با کمک نمودار میله ای میتواند قیمت باز و بستهشدن و کمترین و بیشترین قیمت خرید و فروش ارز دیجیتال را مشاهده کند. اگر به یک نموداری قیمت نگاه کنید، ستون و میلههای عمودی سبز و قرمز را مشاهده میکنید که در واقع نمودار میله ای از مجموع این میلهها تشکیل شده است و نشاندهنده یک نقطه قیمتی در یک بازه زمانی هستند.
• نمودار کندل استیک
کندل به معنای «شمع» است و نمودار کندل استیک، نموداری است که قیمتهای آغازین بالا و پایین را در یک ارز دیجیتال که در یک روز رخداده است، نشان میدهد. قسمتهای توپر و پهن هر کندل را «بدنه» میگویند. با استفاده از این قسمتها میتوان متوجه شد که قیمت بستهشدن برای یک دارایی بالاتر از قیمت آغازین آن بوده و یا پایینتر قرار گرفته است.
خطوط نازکی که از دو سر کندل عبور کرده است نشاندهنده دامنه بالا یا دامنه پایین است که به آنها «سایه» (Shadow) گفته میشود. ممکن است بدنهای که در نمودارهای کندل استیک وجود دارد را به شکل توخالی و توپر مشاهده کنید. کندل استیکهای توخالی نشاندهنده فشار خرید هستند، درواقع زمانی که قیمت بسته شده از قیمت آغازین بیشتر باشد به چنین نتیجهای میرسیم.
در مقابل کندل استیکهای توپر در قسمتی که قیمت بسته شده از قیمت آغازین بیشتر باشد، فشار فروش را نشان میدهد. وظیفه نمودار کندل استیک این است که تأثیرات احساسات سرمایهگذاران را روی ارزش یک دارایی نشان دهد که این موضوع برای مشخصشدن زمان ورود و خروج تریدرها مورد استفاده قرار میگیرد.
مفاهیم مهم برای یادگیری تحلیل تکنیکال در سطح پایه
در این قسمت به سراغ مفاهیم و اطلاعاتی میرویم که برای داشتن یک تحلیل ساده باید آنها را بشناسید و به کاربردشان پی ببرید. همراه ما باشید که قرار است به اطلاعات مهمی اشاره کنیم.
معنای حجم در تحلیل تکنیکال چیست؟
به تعداد معاملاتی که در یک بازه زمانی مشخص انجام میشوند، حجم میگویند. حجم معاملات از مهمترین مفاهیمی است که در تحلیل تکنیکال مورد اهمیت واقع شده است. چون برای تأیید روندها و الگوها در دستور کار قرار دارد و باید از آن استفاده کرد.
زمانی که یک دارایی مانند ارزهای دیجیتال با حجم نسبتاً بالایی به بالا یا پایین حرکت کند، حجم معاملاتی قوی تلقی میشود. تحلیل گران با ارزیابی حجم معاملات به بررسی روند در آینده میپردازند تا حرکت آن را پیشبینی کنند. اگر بخواهیم به بخش کوچکی از آن اشاره کنیم میتوان گفت زمانی که حجم در روند صعودی قرار دارد، اگر ناگهان کاهش داشته باشد، معمولاً نشاندهنده پایان روند صعودی است.
سطح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال چیست؟
حتماً زمانی که در مورد نمودارهای مختلف از جمله بیت کوین و اتریوم و … صحبت میشود، واژههایی مانند خطوط حمایت و مقاومت به گوشتان میخورد. اما خط حمایت چیست؟
تعریف خط حمایت و مقاومت: خط حمایت درواقع خط یا قیمتی است که اجازه کاهش قیمت را نمیدهد؛ زیرا تقاضا به میزان کافی قدرت دارد تا از کاهش قیمت جلوگیری کند. در اصل زمانی شاهد این رویداد هستیم که قیمت یک رمزارز به نقطه ارزانتری از ارزش واقعی خود برسد. به دنبال آن خریداران زیادی مانند سرمایهگذاران برای ورود اقدام میکنند.
خط مقاومت برخلاف خط حمایت عمل میکند و تمامی حرکات آن برعکس خط حمایت میباشد.
همچنین بخوانید: مفهوم حمایت (Support) و مقاومت (Resistance) در تحلیل تکنیکال
معرفی روندها
سادهترین تعریف برای روند این است که روند جهت حرکت کلی نمودار قیمت یک دارایی رمزارز را نمایش میدهد. روندها شامل روندهای نزولی و صعودی هستند. برای شناسایی روندها از «خط روند» استفاده میکنند. خط روند به این شکل انجام میشود که دستهای از نقاط اوج را برای روند نزولی در نظر میگیریم یا نقاط پایینی را برای روند صعودی در نظر میگیریم، سپس نقاط را به یکدیگر متصل میکنیم.
روند صعودی زمانی مشخص است که نقاط قعر (پایین) را به یکدیگر متصل میکند و سطح حمایتی را برای حرکات بعدی قیمت نشان میدهد. روند نزولی نیز برخلاف روند صعودی است که بالاترین نقاط را به یکدیگر متصل میکند و سطح مقاومتی را برای حرکات بعدی قیمت نشان میدهد.
یکی از موضوعاتی که همیشه باید به آن توجه کنید این است که بهترین دوره را برای آموزش ارزهای دیجیتال انتخاب کنید. بایننس فارسی نیز در یکی از آموزش های خود به نام بهترین دوره ارز دیجیتال، به کمک شما آمده است تا صفر تا صد ارزهای دیجیتال را یاد بگیرید و تنها با یک دوره ارز دیجیتال به بهترین نتیجه برسید.
تشخیص الگوها
الگوها بخش مهمی در تحلیل تکنیکال هستند که با تشخیص هرکدام میتوان یکقدم جلوتر از روند نمودار، حرکت کرد. درواقع روندهای صعودی و روندهای نزولی اکثراً با الگوها مشخص میشوند. برای تعریف الگوها باید گفت الگوی قیمتی، رسم و شکلی قابل تشخیص از حرکات قیمت در نمودار قیمت است که با مجموعهای از خط روند و خطوط منحنی رسم میشود. بهعنوان نمونه الگوهای زیر در تحلیل تکنیکال کاربرد دارند:
مفاهیم مهم برای یادگیری تحلیل تکنیکال در سطح حرفه ای
اما زمانی که به سطح پایه مسلط شدیم نوبت به سطح پیشرفته و حرفه ای میرسد که باید تمامی مفاهیم آن را آموزش ببینید تا اطلاعات شما در بخش تحلیل تکنیکال تکمیل باشد.
اندیکاتورها چه نقشی در تحلیل تکنیکال دارند؟
اگر بخواهیم توصیف خلاصهای از اندیکاتورها داشته باشیم، میتوان گفت که اندیکاتورها نموداری متشکل از نقاط هستند که بهعنوان راهنما عمل میکنند. برخی از اطلاعاتی که اندیکاتورها از آن برای نمایش اطلاعات مختلف استفاده میکنند، حجم معاملات و قیمت و… است و بر پایه اصول ریاضی میباشد که درواقع از آن برای تشخیص روند نمودار استفاده میشود.
بهطورکلی اندیکاتورها بر مبنای قیمت و حجم دستهبندی میشوند. بهعنوان مثال زمانی که اندیکاتورهای مربوط به حجم بازار، احساسات را بررسی میکنند، اندیکاتورهای مرتبط با قیمت بهاندازه گیری حرکت قیمت و روند بازار مشغول هستند. شناسایی الگوها و استفاده از اندیکاتورها هنری است که هر تحلیلگر و تریدر باید در آن مهارت داشته باشد؛ زیرا عکسالعمل شما نسبت به نمودار قیمت همه چیز را مشخص خواهد کرد.
اگر هم اکنون تشخیص درستی از اندیکاتورها و الگوها ندارید، نگران نباشید؛ چون این مهارت بهمرورزمان و با تکرار و تمرین مهارت شما را تقویت خواهد کرد.
اسیلاتور چیست؟
اسیلاتورها دستهای از اندیکاتورها هستند که تفاوت آنها تنها در نحوه نمایش است. معمولاً اسیلاتورها در پنجرهای جداگانه و یا زیر نمودار نمایش داده میشوند. لازم است یادآوری کنیم که یک اندیکاتور تحلیل درستی به ما نمیدهد و زمانی میتوان یک تحلیل را معتبر و قوی دانست که ترکیبی از چند اندیکاتور باشد.
از اسیلاتورها نیز چنین استفادهای میشود و آن را با چند اندیکاتور استفاده میکنند. به زبان ساده اسیلاتورها ابزاری برای نشاندادن نوسانات هستند که سرمایهگذاران با کمک آن رفتار خریدار و فروشندگان را تحتنظر میگیرند. همچنین از آن برای پیداکردن حجم بیش از حد در یک بازه زمانی کوتاهمدت استفاده میکنند.
کاربرد فیبوناچی
اعداد فیبوناچی قرنها پیش به کمک مفهوم ریاضی مشتق شده محاسبه شدند. این اعداد از نسبتهایی به وجود آمده است که به کمک دنباله فیبوناچی استخراج شده است. با استفاده از فیبوناچی میتوان فرمولبندی سطح حمایت و مقاومت را امکانپذیر کرد. تریدرها میتوانند از این اطلاعات در قالب مدیریت ریسک افراد استفاده کنند.
از فیبوناچی نیز با سایر اندیکاتورهای دیگر و روشهای معاملاتی استفاده میشود. از کاربردهای دیگر آن میتوان به این اشاره کرد که از دنبالهای اعداد برای فرمولسازی سایر نظریهها مثل اصل موج الیوت استفاده میشود.
ایچیموکو (Ichimoku)
حتماً نام ابر ایچیموکو را شنیدهاید. این اندیکاتور، سطوح حمایت و مقاومت را مشخص میکند. همچنین اگر به دنبال جهت روندها هستید، از ابر ایچیموکو استفاده کنید. از ایچیموکو برای تجزیه و تحلیل نمودار قیمت استفاده کنید تا در تعیین روند موفق شوید. این اندیکاتور بهطورکلی از شاخص میانگین متحرک استفاده میکند.
بیشتر بخوانید: ابر ایچیموکو (Ichimoku Cloud) چیست؛ آموزش استفاده در تحلیل تکنیکال
میانگین متحرک
میانگین متحرک را به نام مویینگ اوریج میشناسید که با علامت اختصاری (MA) نمایش داده میشود. این ابزار از ساختار سادهای برخوردار بوده اما عملکرد بسیار خوبی در تحلیل تکنیکال دارد. وِظیفه این شاخص، هموار کردن نمودار قیمت است، این کار با استفاده از ایجاد میانگین قیمتهایی در مسیر نمودار انجام میشود که بهصورت مدام بهروز میشوند.
بازه زمانی ممکن است سال، ماه و روز و یا هر تایم فریمی که تریدر مشخص میکند باشد. اگر میخواهید تحلیل بهتری از روند نمودار قیمت داشته باشید، میانگین متحرک را فراموش نکنید.
باند بولینگر
به کمک بادهای بولینگر میتوان بهصورت نسبی به بالا و یا پایین بودن قیمت کمک کرد. از باندهای بولینگر در کنار میانگین متحرک استفاده میشود. اندیکاتور باند بولینگر دارای دو باند، یکی در بالا و دیگری در پایین است. به طور کلی این شاخص از 3 خط تشکیل شده است که خط میانگین بین دو خط بالا و پایین قرار میگیرد.
مقاله مرتبط: آموزش جامع اندیکاتور باند بولینگر (Bollinger Bands)
وظیفه دو خط دیگر در این اندیکاتور این است که با خط میانگین فاصله داشته باشند و باندهای بالا و پایین را تشکیل بدهند. اگر در باندهای این شاخص شکستگی رخ دهد یا فشاری به آنها تحمیل شود، میتوان از آنها در پیشبینی صحیح استفاده کرد.
شاخص RSI
با اسیلاتورها آشنا شدیم. اندیکاتور RSI در دسته اندیکاتورهای اسیلاتور قرار دارد. RSI منحنی است که در بازه بین صفر تا صد نوسان پیدا میکند. برای اینکه تعریفی از وضعیتها داشته باشیم، میتوان گفت که وقتی شاخص RSI در محدوده بالاتر از 70 باشد، به این نتیجه میرسیم که بازار در وضعیت اشباع خرید قرار گرفته است.
همچنین زمانی که کمتر از 30 باشد، بازار در وضعیت اشباع فروش میباشد. اگر بخواهیم زمان خرید و فروش خود را با استفاده از اندیکاتور RSIبه دست آوریم، باید گفت زمانی که این شاخص از محدوده اشباع فروش خارج شود و به سمت بالا حرکت کند، احتمالاً زمان خوبی برای خرید باشد. اما اگر شاخص از محدوده اشباع خرید به سمت پایین حرکت کند، احتمالاً فروش در این موقعیت گزینه مناسبی خواهد بود.
مطالعه بیشتر: شاخص RSI چیست و چگونه از آن در تحلیل تکنیکال استفاده کنیم؟
مکدی (MACD)
اندیکاتور مکدی که با نماد (MACD) نمایش داده میشود، یکی از بهترین اندیکاتورها در تحلیل تکنیکال است که در واقع “واگرایی ” و “همگرایی” میانگین متحرک قیمت را نشان میدهد. برای شناسایی و بررسی اعضای آن باید گفت که از دو منحنی تشکیل شده است.
«سیگنال» و «MACD» این دو منحنی را تشکیل میدهند و زمانی که با یکدیگر برخورد کنند، ممکن است سیگنال خرید یا فروشی برای آن دارایی باشد.
احتمال خرید زمانی وجود دارد که منحنی MACD، منحنی سیگنال را از پایین به بالا قطع کند. احتمال فروش نیز زمانی ممکن است که MACD، سیگنال را از جهت بالا به پایین قطع کند.
مقاله مرتبط: اندیکاتور مکدی چیست؟ آموزش کامل استفاده از MACD در معاملات
واگرایی در تحلیل تکنیکال
واگرایی زمانی به کار میرود که ناهماهنگی بین اندیکاتور و قیمت ایجاد شود. بهعنوان مثال هنگامی که رشد قیمت رخ میدهد، اندیکاتور با قیمت افزایش پیدا میکند و…
اما زمانی که قیمت در حال افزایش باشد و اندیکاتور با این حرکت در یک راستا نباشد، واگرایی رخداده است. واگرایی دارای انواع مختلفی است که از آن برای پیشبینی آینده قیمت استفاده میشود.
پرایس اکشن چیست؟
از روشهای دیگری که میتوان قیمت ارز دیجیتال را پیشبینی کرد، استفاده از پرایس اکشن است. هدف پرایس اکشن روی حرکت قیمت در طی زمان است. درواقع اگر تحلیلگر خوبی باشید میتوانید به کمک پرایس اکشن و بدون هیچ اندیکاتور و ابزار دیگری به پیشبینی قیمت یک رمزارز بپردازید و با توجه به تحلیل انجام شده، معاملات خود را انجام دهید.
نتیجهگیری آموزش تحلیل تکنیکال
در مقاله آموزش رایگان تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال و بیت کوین به این نتیجه رسیدیم که تحلیل تکنیکال نقش مؤثری در پیشبینی قیمت رمزارزها دارد که حتماً باید نسبت به آن آگاهی داشته باشید تا بتوانید پیشبینیهای درستی از نمودار قیمت داشته باشید. همانطور که در قسمتهای قبلی به این موضوع اشاره کردیم، استفاده از اندیکاتورها شما را قطعاً به جواب درستی نمیرساند و ممکن است در برخی مواقع حتی برعکس عمل کنند؛ به همین دلیل میتوان از چند اندیکاتور استفاده کرد تا از نتیجه بیشترین اطمینان را حاصل کرد.
در آموزش رایگان تحلیل تکنیکال به این موضوع اشاره کردیم که تحلیل تکنیکال در تمام بازارهای مالی از جمله ارزهای دیجیتال کاربرد دارد و دانشی است که اگر به آن مسلط شوید، میتوانید در سایر بازارهای مالی نیز فعالیت کنید؛ بنابراین تحلیل تکنیکال زیرمجموعه از آموزش ارز دیجیتال است. تحلیل فاندامنتال در کنار تحلیل تکنیکال نقشآفرینی میکند که بیتوجهی به آن نیز میتواند به ضرر شما باشد.
من خیلی به تحلیل تکنیکال علاقه دارم. میشه آموزش های رایگان شما رو مطالعه کنم فقط یا باید نو دوره آموزش ارز دیجیتال آقای بیت کوین شرکت کنم. چون تو بقیه موارد اطلاعات خوبی دارم
سلام دوست عزیز، آموزشات رایگان پیش مقدمه ایی برای دوره های تخصصی است، برای ثبت نام کافیست به صفحه دوره ارز دیجیتال مراجعه کرده و ثبت نام خود را تکمیل کنید.